Kšištofas: „Geriausias spalio žaidėjas ne aš, o broliai Lavrinovičiai“ 0

BasketNews.lt inf.

Naudingiausiu spalio mėnesio VTB Vieningosios lygos krepšininku išrinktas Kauno „Žalgirio“ ekipos puolėjas Kšištofas Lavrinovičius labiau už asmeninį pripažinimą vertina komandos pergales.

Ketvirtadienį 33-ąjį gimtadienį minėjusiam aukštaūgiui šis prizas tapo puikia dovana, tačiau Kšištofas labiau vertina komandos pergales ir džiaugiasi, turėdamas galimybę rungtyniauti kartu su broliu Darjušu.

Interviu dienraščiui „Sport-Express“ K.Lavrinovičius džiaugėsi komandos sėkme ir tvirtino, kad prie jos itin svariai prisidėjo naujasis komandos strategas Joanas Plaza.

– Kšištofai, sveikiname gimtadienio proga bei tapus naudingiausiu spalio mėnesio VTB Vieningosios lygos žaidėju! Oficialioje turnyro svetainėje už jūsų kandidatūrą balsavo daugiau sirgalių, nei už visus kitus krepšininkus kartu sudėjus.
– Nieko sau! O man šis titulas tapo siurprizu. Ačiū už sveikinimus ir pripažinimą.

– Ar galima pasakyti, kad šiuo metu jūs demonstruojate idealų krepšinį – viską geriausia, ką sugebate?
– Sudėtinga kalbėti apie maksimumą. Tačiau aikštelėje visuomet stengiuosi atiduoti visas jėgas – kiekvienose rungtynėse. Žinoma, kartais tai pavyksta geriau, kartais prasčiau. Tačiau netgi tada, kai žaisti nesiseka, jokios tragedijos nėra. „Žalgiryje“ yra daug puikių krepšininkų, galinčių mane sėkmingai pakeisti. Dėl šios priežasties ne itin įdėmiai seku savo statistiką. Ir tikrai nepergyvenu, jeigu skaičiai joje ne patys geriausi. Svarbiausia, kad laimėtų komanda. Šiuo aspektu viskas tiesiog puiku – šį sezoną dar nepralaimėjome.

– „Žalgiris“ nuostabiai pradėjo sezoną ir laimėjo ne tik visas VTB Vieningosios lygos ir Lietuvos čempionato rungtynes, tačiau ir visus Eurolygos mačus. Štai praėjusią savaitę jūsų komanda sutriuškino „Olympiacos“ – Eurolygos čempionų komandą, o vėliau nugalėjo ir vicečempionę CSKA ekipą. Kaune tai buvo didelis įvykis ir šauni šventė. Ar sutinkate, kad būtent rungtynės su Maskvos ekipa tiek „Žalgiriui“, tiek jums buvo pačios sėkmingiausios?
– Visiška teisybė. Su CSKA žaidėme labai kokybiškai. Įveikti „armiečių“ komandą, kuri yra viena stipriausių Europoje – didžiulė šventė. Ne paslaptis, kad CSKA – pagrindinė favoritė triumfuoti ir VTB Vieningosios lygos, ir Eurolygos varžybose. Todėl tokios pergalės yra labai malonios. Tiek aš, tiek mano komandos partneriai savo darbą stengiamės atlikti kuo profesionaliau, ir kol kas tai sekasi. Tačiau nepamirškime, kad sezonas dar tik prasidėjo.

– Prieš dabartinių „Žalgirio“ ir CSKA komandų rungtynes ant parketo išbėgo abiejų klubų veteranai. Stebint 15 tūkst. žiūrovų jie pademonstravo, kad krepšinio įgūdžių neprarado. Arvydas Sabonis aikštelėje apskritai atrodė taip, lyg būtų 20-metis…
– Puiku, kad buvo suorganizuotos tokios rungtynės. Tik gaila, kad mes neturėjome galimybių jų matyti – tuo metu buvome drabužinėje. Išvydome tik dramatišką pabaigą. Žinoma, tų laikų „Žalgirio“ ir CSKA dvikovos jau tapo legendomis. Tuos mačus žmonės prisimena iki šių dienų. Arvydas mums padėjo ir prieš rungtynes su dabartine CSKA komanda. Palinkėjo sėkmės, o vėliau atsisėdo į pirmąją eilę ir palaikė komandą. Argi Sabo akyse mes galėjome pralaimėti?

– Daugiausia problemų CSKA komandai kilo tuomet, kai aikštėje buvo abu broliai Lavrinovičiai. Rungtynių pabaigoje jūs pelnėte svarbiausius taškus ir susirinkote beveik visus kamuolius. Ar esate patenkintas, kad su Darjušu vėl galite žaisti vienoje komandoje?
– Žinoma! Mes vienas kitą tikrai suprantame geriau, nei ką nors kitą. Vienas kitą jaučiame pasąmonės lygyje – juk mes dvyniai. Iki 18 metų mokėmės ir žaidėme kartu, Šarūno Marčiulionio krepšinio mokyklą taip pat lankėme kartu. Kiekvienas žinome, ką brolis padarys per artimiausias kelias sekundes. Ir ši galimybė prognozuoti įvykius mums suteikia rimtą pranašumą (Juokiasi, – Red.). Taigi, geriausias spalio žaidėjas esu ne aš, o broliai Lavrinovičiai.

– Vadinasi, lapkritį naudingiausio žaidėjo titulas atiteks Darjušui?
– Būtų šaunu! Tačiau mums su broliu individualūs prizai ir visi kiti apdovanojimai už asmeninius pasirodymus nėra ypač svarbūs. Svarbiausia, kaip jau ir sakiau, kad „Žalgiris“ nugalėtų. Savo ruožtu mes stengsimės kuo svariau prisidėti prie pergalių.

– Dauguma dabartinės Kauno komandos sėkmę sieja su ispanų treneriu Joanu Plaza. Kaip jums sekasi su juo dirbti ir kokia šio specialisto krepšinio filosofija?
– Beveik kiekvienose rungtynėse Plaza išnaudoja visus ekipos krepšininkus. Jis siekia, kad komanda visas 40 minučių gynyboje žaistų agresyviai ir nuolat spaustų varžovus. Tam ir reikalingi dažni keitimai – jeigu ant parketo būtų vos 6-7 krepšininkai, jiems paprasčiausiai nepakaktų jėgų. Taip pat man labai patinka, kad mūsų treneris pasitiki jaunais žaidėjais. Pavyzdžiui atvykus J.Plazai atsiskleidė Mindaugas Kuzminskas. Šis puolėjas labai talentingas, tereikėjo rasti su juo bendrą kalbą ir suteikti jam galimybę. J.Plazai tai tikrai sekasi.

– Turėjote vos kelių dienų pertrauką, tačiau nukovėte dvi stipriausias praėjusio sezono Eurolygos komandas. Ar po šių pergalių sezono tikslai buvo pakoreguoti ir galutinai iškelti?
– Mūsų tikslai – patys aukščiausi. Ir vaikinai, ir treneris visuose turnyruose nori nukeliauti kuo toliau. Bus šaunu, jei Eurolygoje pavyks patekti į ketvirtfinalį, o jeigu nusigausime iki Finalo ketverto, apskritai bus labai puiku. Tačiau kol kas apie ateitį kalbėti anksti, iš pradžių reikia patekti į antrąjį grupių etapą. VTB Vieningoje lygoje taip pat sieksime pasirodyti kuo geriau. Dabar visos mintys sukasi apie reguliariojo sezono kovas, ir, mano nuomone, turime puikias galimybes grupėje užimti pirmąją vietą. Svarbiausia – išlaikyti esamą pergalingą ritmą ir išvengti traumų.

Komentarai