Nenugalimas Kauno „Žalgiris“ šeimininkavo ir Stambule! 0

Kauno „Žalgiris“ vieną po kito šluoja varžovus nuo savo kelio. Eurolygos penktajame ture žalgiriečiai išvykoje susitvarkė su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda 77:64 (25:23, 12:14, 23:14, 17:13) ir C grupėje iškovojo penktąją pergalę iš eilės.

Pirmosios trys šeimininkų atakos baigėsi nesėkmingai, o Jeffas Foote‘as ir Tremmellas Dardenas išvedė „Žalgirį“ į priekį 4:0. Sinanas Guleras nutraukė „Anadolu Efes“ sąstingį ir, nepaisant Marko Popovičiaus tritaškio ir Pauliaus Jankūno baudų, septintuoju savo tašku lygino rezultatą 9:9. Po Ibrahimo Jaabero tik vienos taiklios baudos Darjušas Lavrinovičius atkovojo kamuolį ir po P.Jankūno perdavimo T.Dardenas smeigė tritaškį – 13:9. S.Guleras vėl pasižymėjo, bet M.Popovičius įmetė savo antrąjį tritaškį, dar kartą varžovo gynybą įveikė T.Dardenas, o D.Lavrinovičius dvitaškiu iš krašto padidino persvarą iki 7 taškų (20:13). Rimantas Kaukėnas ją išlaikė baudų metimais (22:15), tačiau tuomet teisėjai skyrė paprastą ir techninę pražangas D.Lavrinovičiui, kurias Sasha Vujačičius pavertė 4 taškais. Pražangų fiesta tęsėsi ir toliau: D.Lavrinovičius ir Mindaugas Kuzminskas baudų metimais surinko 3 taškus (25:19), o po to Joshua Shippas ir Keremas Tunceri įmetė 4 baudas – 25:23 „Žalgirio“ naudai.

Trys svečiams nesėkmingos antrojo kėlinio minutės leido „Anadolu Efes“ užbaigti spurtą 10:0 ir pirmauti 29:25. Tylą nutraukė J.Foote‘o dėjimas po R.Kaukėno perdavimo. Tuomet Joanas Plaza atliko net keturgubą keitimą ir į aikštę grįžęs M.Popovičius iškart atsidėkojo taikliu tritaškiu. Po to gynyboje puikiai sužaidęs Oliveris Lafayette‘as perėmė kamuolį ir pelnė lengvus taškus (32:31). Stambulo komanda greitai atsakė 4 taškais, bet netrukus I.Jaabero metimą pataisė P.Jankūnas, o T.Dardenas po Ibrahimo perdavimo įšovė tritaškį iš kampo (37:37). Šimtas paskutinių antrojo kėlinio sekundžių buvo nerezultatyvios ir komandos į rūbines ilsėtis išėjo esant lygybei – 37:37.

Per pirmąją šeimininkų ataką žalgiriečiams buvo užfiksuotos net trys pražangos (ketvirtoji Kšištofui Lavrinovičiui ir trečioji P.Jankūnui). Po Semiho Erdeno dvyliktojo taško ir Jordano Farmaro prasiveržimo „Anadolu Efes“ buvo priekyje 41:40, bet pavymui M.Popovičiaus tritaškiui iš toli pataikė ir I.Jaaberas. Tritaškių šou nesibaigė – M.Popovičius vieną po kito pasiuntė dar tris tritaškius į varžovų krepšį ir „Žalgiris“ atsiplėšė 52:43. Po minutės pertraukėlės Stambulo ekipa surinko 4 taškus, bet po idealaus J.Foote‘o perdavimo Mario Delašui ir I.Jaabero fantastiškai perimto kamuolio kauniečių pranašumas vėl 9 taškai – 56:47. S.Erdenas ir J.Farmaras vėl kirpo skirtumą iki 5 taškų, tačiau T.Dardenas po atkovoto kamuolio puolime ir J.Foote‘as po O.Lafayette‘o perdavimo grąžino 9 taškų persvarą – 60:51.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui „Anadolu Efes“ priartėjo 55:60. Su tuo nesitaikstė tritaškį įmetęs D.Lavrinovičius ir pagaliau pirmąjį metimą iš žaidimo pataikęs R.Kaukėnas – 65:55. S.Erdenas vėl pelnė 4 taškus iš eilės, tačiau T.Dardenas įmetė su sirena, D.Lavrinovičius smeigė tritaškį ir kitoje atakoje galingu dėjimu su pražanga įtvirtino „Žalgirio“ persvarą – 72:59. J.Farmaras dar atsakė tritaškiu, bet T.Dardenas ir D.Lavrinovičius dar vienu tritaškiu visiškai palaužė „Anadolu Efes“ ekipą, kuri per paskutines porą minučių nustojo žaisti krepšinį. „Žalgiris“ iškovojo penktąją pergalę Eurolygoje rezultatu 77:64.

„Žalgiris“: M.Popovičius 21 (7/10 trit.), T.Dardenas 16, D.Lavrinovičius 15 (6 atk. kam.), I.Jaaberas 6, J.Foote‘as 6, P.Jankūnas 4, R.Kaukėnas 4, O.Lafayette‘as 2, M.Delašas 2, M.Kuzminskas 1, K.Lavrinovičius 0.

„Anadolu Efes“: S.Erdenas 20 (6 atk. kam.), J.Farmaras 13 (4 rez. perd., 4 per. kam., 6 kld.), S.Guleras 9.

Komentarai