Dar vieną varžovą įveikęs J.Plaza: „Aš tikiu visais „Žalgirio“ krepšininkais“ 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įsitvirtino Europos krepšinio viršūnėje. Penktadienį Eurolygos C grupės lyderių dvikovoje įveikę Stambulo „Anadolu Efes“ komandą 77:64 kauniečiai iškovojo penktąją pergalę iš eilės.

Pirmąjį Eurolygos reguliaraus sezono ratą žalgiriečiai baigė be pralaimėjimų. Startas 5-0 yra geriausias „Žalgirio“ istorijoje.

„Kai esi nepatyręs pralaimėjimo varžovai rungtyniauja daug kiečiau, nori tave įveikti ir atiduoda visas jėgas. Todėl ši išvykoje pasiekta pergalė yra ypatingai svarbi“, – kitą dieną po rungtynių kalbėdamas su Žalgiris.lt teigė vyr. treneris Joanas Plaza.

Treneris taip pat džiaugėsi, jog nepaisant turėtų bėdų prieš rungtynes, komanda į aikštę žengė be baimės ir susikaupusi.

„Žaidėme prieš komandą, turinčią ilgą atsarginių žaidėjų suolelį, galinčią naudotis įvairiais ginklais. Tačiau krepšinyje žaidžiame penki prieš penkis, o ne prieš septynis ar aštuonis. Esu patenkintas, kaip „Žalgiris“ gynėsi paskutinius tris kėlinius – per juos varžovai nepelnė po daugiau nei 15 taškų. Būtent gynyba mums padeda laimėti, o puolime vieną dieną į priekį gali vesti Marko, kitą – Rimas, broliai Lavrinovičiai ar kuris kitas žaidėjas“, – komandinės gynybos indėlį į pergalę prieš „Anadolu Efes“ išskyrė J.Plaza.

Strategas nusijuokė sužinojęs, kad versdami jo pasisakymus po rungtynių žurnalistai paminėjo kelionę į Turkiją praėjusį mėnesį: „Iš tikro Ankaroje lankiausi vasarą, kai čia vedžiau krepšinio seminarus ir galiu pakartoti, kad Turkijos krepšinio lygis kyla kiekvienais metais. Bet paskutinius tris mėnesius skyriau tik žalgiriečiams“.

J.Plaza nesureikšmino ir ekspertų kritikos dėl antrajame kėlinyje aikštelėje buvusio penketo, kuris pralaimėjo atkarpą 0:10.

„Galbūt žmonės iš šalies netiki kai kurių krepšininkų sugebėjimais – aš jais tikiu ir to nesureikšminu. Žinoma, svarbu pasiekti pergalę čia ir dabar, bet jei visada naudosies tik 5 žaidėjais, tu juos nuvarginsi ir tuo pačiu likę krepšininkai nesigrūdins ateities kovoms. Stengiamės laimėti kiekvienas rungtynes, tačiau tuo pačiu auginame komandą. Aš manau, kad visi trylika mūsų turimų žaidėjų gali žaisti tokiame lygyje ir jie visi padeda komandai būti geresnei. Žaidžiame keliose lygose, turime ir turėsime daug rungtynių, todėl negalime remtis vien keliais krepšininkais. Tikiuosi žmonės tai supranta“, – kalbėjo J.Plaza.

Treneris taip pat dar kartą pakartojo, kad „Žalgiriui“ yra būtinos šešios pergalės siekiant užtikrinto patekimo į „Top 16“ etapą.

„Dėl šeštosios pergalės kovosime iškart kitose rungtynėse, tačiau nesupraskite klaidingai, kad, jei ją pasieksime, tai po to ilsėsimės. Ne kartą esu minėjęs, kaip svarbu sukurti nenugalimos komandos namuose vardą, todėl dvikovos „Žalgirio“ arenoje su Vitorijos „Caja Laboral“ ir Pirėjo „Olympiacos“ bus ypatingai svarbios. Turime naudotis mūsų ypatingų sirgalių kuriama atmosfera ir krautis bagažą ateičiai, tačiau, visų pirma, dar reikia pasiekti tą šeštąją pergalę. Šampano dar tikrai negeriame“, – sakė šį sezoną oficialiose varžybose pralaimėjimo dar nepatyręs strategas.

Po mačo su „Anadolu Efes“ žalgiriečiai negrįžo į Kauną. Įtemptas tvarkaraštis Lietuvos čempionus iš Stambulo nubloškė tiesiai į Rygą, kur sekmadienį jų laukia VTB Vieningosios lygos rungtynės su Rygos VEF komanda.

„Su VEF jau esame žaidę S.Butauto taurėje Kaune, tačiau nuo to laiko jie žengė didelį žingsnį į priekį. Jie laimėjo Europos taurės pirmąsias rungtynes išvykoje ir yra pakilime. Dabar visos komandos mus vertina ypač atsakingai, todėl negalime sau leisti žengti į aikštę atsipalaidavus. Jei žaisime 70 proc. pajėgumu, tokios pavojingos komandos kaip VEF mus tikrai įveiks. Turime būti iš naujo pasiruošę kiekvienai dvikovai“, – atsipalaidavimo ženklų nerodė J.Plaza.

Kauno „Žalgirio“ ir Rygos VEF rungtynes sekmadienį 17.00 val. tiesiogiai transliuos SPORT1 televizija.

Komentarai