LKL rungtynėse Pasvalyje – šansas „Žalgirio“ jaunimui 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgiris“ šiandien Pasvalyje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su vietos „Pieno žvaigždėmis“ versis be kelių savo lyderių. Šalies pirmenybėse kol kas neklumpančių čempionų vyriausiasis treneris Joanas Plaza šansą suteiks rečiau aikštelėje pasirodantiems komandos krepšininkams.

Šiaurės Lietuvoje esančiame Pasvalyje žiūrovai su sportine apranga neišvys Darjušo Lavrinovičiaus, Rimanto Kaukėno ir Ibrahimo Jaabero.

Paskutinėse Eurolygos rungtynėse prieš Zagrebo „Cedevitą“ R.Kaukėnas rungtyniavo tik į kojos pirštą suleidus stiprių nuskausminamųjų vaistų. Po kelionės iš Kroatijos gynėjui buvo atlikta nedidelė operacija, po kurios į rikiuotę jis turėtų sugrįžti trečiadienį. Komandos gydytojai ir treneriai viliasi, kad iki penktadienio mačo su Vitorijos „Caja Laboral“ klubu R.Kaukėnas sugebės atsigauti.

Į naudingiausių praėjusios savaitės Eurolygos žaidėjų penketą patekęs D.Lavrinovičius jau kuris laikas skundžiasi kojos ir nugaros skausmais, tad LKL mače J.Plaza savo aukštaūgį nusprendė patausoti. Vakarykštės treniruotės metus kojos raumenį suskaudo ir Adui Juškevičiui, tačiau šiandien Pasvalyje gynėjas aikštelėje turėtų pasirodyti.

Prieš „Pieno žvaigždes“ nežais ir puikia gynyba per pirmąsias savaites užsirekomendavęs I.Jaaberas. Legionieriui iš JAV treneris nusprendė leisti pailsėti ir suteikti šansą jaunimui.

Tai bus trečiosios žalgiriečių rungtynės šio sezono LKL pirmenybėse. Čempionatą kauniečiai pradėjo pergale 101:59 svečiuose prieš „Palangos“ ekipą, o vėliau 71:53 Utenoje įveikė „Juventus“ komandą.

Komentarai