Pyktelėjęs „Žalgiris“ varžovams kelia nerimą 0

Romas Poderys, www.kaunodiena.lt

„Žalgiris“ visais aspektais stipresnis už mus“, – pareiškė Zagrebo „Cedevitos“ vyriausiasis treneris Božidaras Maljkovičius. Šiandien jo ekipa maču su Kauno krepšininkais pradės Eurolygos antrąjį ratą.

„Cedevita“ tikisi sirgalių paramos

Pirmąjį C grupės susitikimą Kauno „Žalgirio“ arenoje triuškinama persvara – 90:62 – laimėjo daugkartiniai Lietuvos čempionai.

„Jie pralaimėjo VTB Vieningosios lygos rungtynes Rygoje, bet nežinau, kokios sudėties žaisdami. Kita vertus, tai nieko nekeičia, nors mums būtų geriau, jeigu „Žalgiris“ tą dvikovą būtų laimėjęs“, – vakar kalbėjo B.Maljkovičius.

„Cedevitos“ strategas neabejojo, kad kauniečiai bus kupini sportinio pykčio Zagrebe reabilituotis už nesėkmę Latvijos sostinėje.

Taip pat B.Maljkovičius dėkojo savo sirgaliams, praėjusią savaitę padėjusiems iškovoti pirmąją „Cedevita“ pergalę Eurolygoje. Tąkart kroatai 76:69 įveikė Vitorijos „Caja Laboral“ komandą.

„Tose rungtynėse tikrai jautėme, kad žaidžiame namuose. Tikiuosi tokio pat palaikymo sulauksime ir rungtynėse su „Žalgiriu“. Ši komanda yra surinkusi pajėgiausius lietuvius bei turi daug stiprių legionierių, tačiau svarbiausia, kad mes patys demonstruotume savo geriausią žaidimą“, – Eurolygos reguliaraus sezono antrojo rato išvakarėse kalbėjo B.Maljkovičius.

Raktas į pergales – gynyba

Vienas šio sezono „Cedevitos“ atradimų vidurio puolėjas Miro Bilanas teigė, kad mačas su „Žalgiriu“ jo komandai bus svarbiausias šiame sezone.

„Pirmajame mūsų susitikime jie mus tiesiog sunaikino. Mes turime atsitiesti, kovoti iki pat pabaigos ir tada turėsime šansą“, – sakė vidutiniškai po 11 taškų Eurolygoje renkantis kroatas.

23-erių M.Bilanas tvirtino, kad visų pergalių receptas – patikima gynyba.

„Žalgiris“ – gerai sukomplektuota ekipa, bet svarbiausia, kad ji ir žaidžia gerai. Jeigu apsiginsime, bus paprasčiau atakuoti. Turime viską daryti taip, kaip praeitose rungtynėse su „Caja Laboral“ komanda“, – sakė „Cedevitos“ krepšininkas.

Jaunimas kovos Šiauliuose

Eurolyga patvirtino, kad šį sezoną vienas jaunių (iki 18 metų) komandų atrankos turnyrų vyks Šiauliuose.

2013-ųjų sausio 25-27 d. Šiaulių arenoje grumsis aštuonios jaunimo ekipos: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Maskvos CSKA, Maskvos srities „Khimki“, Rygos VEF, Talino „Audentes“, Liudvigsburgo ENBW ir Leuveno „Topsportschool“. Jos kovos dėl vieno kelialapio į finalo turnyrą, kuris bus surengtas gegužės 10-12 d. Londone.

Tomis dienomis XXX vasaros olimpiados mieste varžysis ir keturi pajėgiausi Eurolygos vyrų klubai.

Zagrebo „Cedevita“

Lukša Andričius Kroatija 208 cm puolėjas
Luka Babičius Kroatija 201 cm puolėjas
Marinas Baždaričius Kroatija 192 cm gynėjas
Miro Bilanas Kroatija 213 cm vidurio puolėjas
Ivanas Buva Kroatija 205 cm puolėjas
Marko Caras Kroatija 193 cm gynėjas
Mickaelis Gelabale’is Prancūzija 201 cm puolėjas
Marquesas Greenas JAV 167 cm gynėjas
Vlado Ilievskis Makedonija 187 cm gynėjas
Jusufas Nurkičius Bosnija–Hercegovina 210 cm vidurio puolėjas
Predragas Šuputas Serbija 200 cm puolėjas
Goranas Sutonas Kroatija 209 cm vidurio puolėjas
Marko Tomas Kroatija 201 cm puolėjas
Bracey Wrightas JAV 191 cm gynėjas

Vyriausiasis treneris Božidaras Maljkovičius (Serbija)

C grupė

1. „Žalgiris“ 5 0 415:345
2. „Anadolu Efes“ 3 2 398:359
3. „Olympiacos“ 3 2 381:406
4. „EA7 Emporio Armani“ 2 3 406:417
5. „Caja Laboral“ 1 4 380:399
6. „Cedevita“ 1 4 352:406

Komentarai