Puikiai gynęsis ir komandiškai žaidęs „Žalgiris“ pasvaliečius sutriuškino 50 taškų skirtumu 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įspūdinga pergale užbaigė penkerių rungtynių iš eilės išvykose seriją. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovoje su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ žalgiriečiai laimėjo antrąjį kėlinį rezultatu 27:4, o visas rungtynes 93:43 (19:12, 27:4, 29:13, 18:14). Tai buvo trečioji kauniečių pergalė LKL čempionate.

Kaip ir buvo žadėta, „Žalgirio“ gretose rungtynes pradėjo jauniausias galimas komandos startinis penketas: Adas Juškevičius, Vytenis Lipkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Mario Delašas, Jeffas Foote‘as. Nors pirmieji taškų sąskaitą atidarė Pasvalio krepšininkai, po to 10 be atsako surinko žalgiriečiai. Iš pradžių pasižymėjo V.Lipkevičius, po to 4 gražius taškus pelnė M.Kuzminskas, o varžovų gynybą individualiai įveikė A.Juškevičius ir J.Foote‘as – 10:2. Netrukus po M.Delašo perdavimo dar kartą įmetė V.Lipkevičius bei pats Mario pelnė du taškus – 14:8. „Pieno žvaigždžių“ amerikiečiai buvo sumažinę skirtumą iki 2 taškų (12:14), bet aikštelėje pasirodęs Kšištofas Lavrinovičius nubaudė juos 5 taškais iš eilės ir po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ buvo priekyje 19:12.

Įsižaidę žalgiriečiai antrajame kėlinyje tiesiog nokautavo šeimininkus. Puikios gynybos dėka jie išmušė varžovus iš vėžių ir 10 minučių atkarpą laimėjo net 26:0. Jau 12-ąją minutę taškus buvo pelnę visi 10 registruotų Kauno ekipos krepšininkų. Marko Popovičius, Oliveris Lafayette‘as ir K.Lavrinovičius įmetė po tritaškį, o iš artimesnių distancijų neklydo Tremmellas Dardenas ir Paulius Jankūnas – 40:12. Į aikštelę grįžę jaunesnieji žalgiriečiai neapsigynė nuo dviejų „Pieno žvaigždžių“ atakų, bet J.Foote‘as pelnė dar 4 taškus. Rezultatu 27:4 laimėta antrąjį kėlinį prasiveržimu sėkmingai užbaigė A.Juškevičius – 46:16.

Per 40 sekundžių trečiajame kėlinyje pasvaliečiai pelnė daugiau taškų (5) nei per prieš tai buvusias 13 minučių. Tiesa, gynyboje jie toli gražu neblizgėjo. Vos per 4 minutes M.Kuzminskas, A.Juškevičius ir V.Lipkevičius pelnė po 4 taškus, M.Delašas pataikė iš toli ir gražiais klaidinamais judesiais įveikė varžovus – 63:25. Po J.Foote‘o perdavimo M.Kuzminskui ir V.Lipkevičiaus perimto kamuolio bei lengvų taškų „Žalgirio“ persvara pasiekė 42 taškus – 67:25. Skirtumas nesustojo augti ir toliau: po M.Popovičiaus ir O.Lafayette‘o perdavimų dėjimais krepšį sudrebino J.Foote‘as ir K.Lavrinovičius. Galiausiai ideali kauniečių ataka vainikavo trečiąjį kėlinį – po kelių perdavimų iš eilės P.Jankūnas įmetė dvitaškį su pražanga – 75:29.

Po P.Jankūno ir O.Lafayette‘o metimų „Žalgiris“ įgijo ir 50 taškų pranašumą – 79:29. Tiesa, gana keistai, tai buvo vieninteliai svečių taškai per pusę ketvirtojo kėlinio. Tuštoką atkarpą nutraukė K.Lavrinovičius, pats pelnęs 4 taškus ir dar atlikęs perdavimus po krepšiu įkertantiems V.Lipkevičiui ir M.Kuzminskui – 87:41. Baigiantis rungtynėms M.Delašas surinko 4 taškus bei dar vieną ataką užbaigė J.Foote‘as, padėjęs tašką pergalingose „Žalgirio“ rungtynėse – 93:43.

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 16 (5/5 dvit., 2/2 trit., 4 rez. perd.), M.Kuzminskas 13, J.Foote‘as 12 (6/7 dvit., 6 atk. kam.), V.Lipkevičius 12 (5/5 dvit.), M.Delašas 11 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 9, A.Juškevičius 8 (4 rez. perd.), M.Popovičius 5 (4 rez. perd.), O.Lafayette‘as 5, T.Dardenas 2 (4 per. kam.).

„Pieno žvaigždės“: Y.Gatesas 12, T. Hughesas 8, T.Biggsas 4, V.Čepukaitis 4.

Komentarai