J.Plaza: „Patekimu į „Top 16“ etapą neapsiribosime – norime pirmosios vietos grupėje“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komanda Eurolygoje įsirašė šeštąją pergalę. Penktadienį septintojo turo susitikime kauniečiai net 82:45 sutriuškino Vitorijos „Caja Laboral“ krepšininkus.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza džiaugėsi savo auklėtiniu žaidimu ir noru kovoti iki paskutinės minutės. Ispanas pabrėžė, jog patekimas į „Top 16“ varžybas nenumalšins Kauno klubo alkio ir bus siekiama pirmosios vietos D grupėje.

„Noriu pasveikinti su pergale tiek gerbėjus, tiek žurnalistus. Nors nesuprantu lietuviškai, bet žinau, jog žiniasklaidoje daug dėmesio skiriama „Žalgiriui“. Po rungtynių grįžęs į darbo kabinetą radau sveikinimų žinučių iš Ispanijos ir jose buvo pastebėta, kad „Žalgirio“ arenoje puikus sirgalių palaikymas ir didelis keliamas triukšmas. Visa tai parodo, kad sirgaliai irgi ruošiasi „Top 16“ kovoms.

Didžiuojuosi žaidėjais. Galbūt kažkas nežino, bet Rimantas Kaukėnas neseniai buvo ligoninėje ir jam buvo atlikta operacija. Prieš mačą su „Cedevita“ Rimantui turėjo suleisti didelę injekciją nuskausminamųjų vaistų po kojos nagu, kad jis galėtų būti ant parketo. Mes būdami aikštelėje girdėjome, kaip Rimas rūbinėje rėkė iš skausmo. Darjušas praėjusią savaitę praleido penkias treniruotes, nes kentė siaubingus nugaros skausmus, bet rungtyniavo. Jie stengėsi dėl gynybos, dėl atkovotų kamuolių, dėl perimtų kamuolių. Viskas daroma dėl „Žalgirio“. Didžiuojuosi, kad galiu treniruoti tokius žaidėjus.

Patekome į „Top 16“ etapą, bet mums to nepakanka, nors turime daugiau pergalių nei per visą praėjusį sezoną. Komanda yra alkana ir toliau turi demonstruoti tokį žaidimą. Pirmadienį su „Lietuvos rytu“ bus sunkios rungtynės, nes vilniečiai po truputį gerina žaidimą ir juda teisinga linkme. Mūsų laukia sunkus susitikimas ir su „Olympiacos“, nes tuomet spręsis pirmosios vietos likimas. Turbūt niekas negalėjo patikėti, kad turėsime šešias pergales. Nuo pat pirmų grupės rungtynių esame grupėje ir pirmi bei viliuosi, jog tokie ir liksime po reguliaraus sezono“, – spaudos konferencijoje kalbėjo strategas.

Nors skirtumas buvo didelis, tačiau netaupėte pagrindinių žaidėjų. Kodėl?
– Yra tam tikri signalai, kurie atskleidžia atskirų žaidėjų ambicijas. Tai tikrai teigiami signalai, kuriais tik reikia pasinaudoti. Yra trenerių, kurie įgiję didelę persvarą pradeda taupyti žaidėjus, bet šiandien vos keli žaidėjai rungtyniavo daugiau nei 20 minučių. Šį sezoną mes demonstruojame, kad galime parodyti kitokį žaidimą ir su juo laimėti. Mario Delašas galėjo žaisti daugiau, bet pirmadienį LKL mače jis praleido ant parketo 30 minučių. Paskutinę minutę mes perėmėme tris kamuolius. Tai rodo mūsų alkį ir norą kovoti.

– Kaip svarbu buvo laimėti prieš du savo buvusius asistentus?
– Jaučiuosi gerai dėl to, jog mano asistentai patobulėjo ir dabar dirba Eurolygos komandoje. Nebuvo jokių specialių emocijų, kad būtinai turime nugalėti Žaną Tabaką. Bandysiu jam padėti, kiek tik galėsiu. Prieš kelias savaites, kai jis dar dirbo Lenkijoje, Žanas man skambino ir prašė informacijos apie varžovą Europos taurėje. Mes puikiai bendraujame.

Komentarai