J.Plaza: „Jaunimas nusipelnė žaisti, o „Žalgiris“ buvo vertas pergalės“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza po pergalės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) grandų derbyje džiaugėsi savo auklėtinių pasirodymu antroje dvikovos pusėje.

„Tikėjomės sunkių rungtynių, nes žaidė dvi Eurolygos komandos. Vilniečiai pralaimėjo Barselonos ekipai, nors du kėlinius sužaidė gerai. Norėjome žaisti agresyviai nuo pat pradžių, todėl leidome jaunus vyrukus. Noriu, kad jie įgytų patirties ir pagarbą. Nenorėjome tokios pradžios, kai praleidome 5 tritaškius, bet jaunimas nesusitvarkė gynyboje. Po pertraukos pridėjome energijos ir išlyginome rezultatą. Mes nusipelnėme pergalės, nes išprovokavome daug vilniečių klaidų, geriau pataikėme. Buvo tikrai geros rungtynės, o sirgaliai sukūrė puikią atmosferą“, – kalbėjo ispanas.

Ar tikrai buvo gera idėja pradėti rungtynes startiniu penketuku, kuriame buvo tik jaunimas?
– Mano viena iš užduočių yra ugdyti jaunimą. Jis tobulės tik jeigu gaus žaisti. Turime duoti jiems rungtyniauti ir, žinoma, juos drausminti, kai kažką daro blogai. Jie sunkiai dirba treniruotėse ir nusipelnė žaidybinio laiko. Nežinau, kiek čia būsiu – metus, dvejus ar trejus, bet stengiuosi jaunimą išnaudoti maksimaliai.

Jaunimo ugdymas yra klubo iškeltas tikslas?
– Klubas mane pakvietė į „Žalgirį“ ir vienas iš prašymų buvo padėti ugdyti jaunimą. Niekas nesakė man, kad reikia leisti penkis jaunus žaidėjus startiniame penketuke, bet aš priėmiau tokį sprendimą. Talentai iš niekur neišauga, reikia duoti jiems rungtyniauti. Badalonoje užaugo Ricky Rubio ir Rudy Fernandezas, „Real“ – Nikola Mirotičius, Sergio Llullas. Jais buvo pasitikima ir buvo leidžiama žaisti svarbiose rungtynėse.

Komentarai