Kamuolius vieną po kito iš vilniečių „vogęs“ I.Jaaberas gyrė trenerio darbą 0

Donatas Urbonas, Krepsinis.net

Ibrahimas Jaaberas pirmą kartą dalyvavo Lietuvos grandų derbyje. Tačiau tai veržliojo amerikiečio nė kiek nejaudino.

Antrajame ketvirtyje Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas puikiai įsijungė į žaidimą. Veržliais perdavimais jis it peilis pjaustė Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynybą. O perimtais kamuoliais jis varė į neviltį tiek varžovų žaidėjus, tiek visus šeimininkų sirgalius. I.Jaaberas ne tik „pavogė“ net 5 kamuolius, bet dar ir pelnė 16 taškų, pataikydamas 6 metimus iš 8.

„Per savo karjerą esu žaidęs rungtynėse tarp amžinų varžovų, todėl žinojau, ko galima tikėtis. Kai sukaupi patirtį, ta atmosfera būna panaši ir pažįstama“, – „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ derbio nesureikšmino I.Jaaberas.

Amerikietis teigė, kad po prasto rungtynių starto žalgiriečiams teko priimti iššūkį: „Tai mums buvo didelis išbandymas. Rungtynes pradėjome prastai, bet labai svarbu, kad atsitiesėme. Nenuleidome rankų ir nesitraukėme iš žaidimo.“

I.Jaaberas didžiąją dalį nuopelnų skyrė „Žalgirio“ stratego Joanui Plazai: „Treneris priėmė puikius sprendimus rungtynių eigoje. Jis norėjo pakeisti „Lietuvos ryto“ tempą. Nuo pat pradžios jie puikiai pataikė, greitai bėgo ir tiesiog degė. Todėl turėjome juos sustabdyti ir išmušti iš ritmo.“

„Žalgiris“ tai ir padarė. Pristabdė Dariaus Maskoliūno kariauną ir iš pirmo žvilgsnio lengvai perlaužė rungtynių eigą. Tačiau kaip sakė Kšištofas Lavrinovičius, viskas ne taip paprasta, kaip gali atrodyti: „Jums atrodo lengvai, o mes įdedame labai labai daug darbo“. Bet kokiu atveju, su tokiais sunkumais kauniečiai šį sezoną tvarkosi itin sėkmingai.

Komentarai