Žalgiriečiai pralaimėjo Eurolygos čempionams, bet išsaugojo tarpusavio pranašumą (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė antrąjį pralaimėjimą Eurolygoje. Centrinėje C grupės rungtynėse sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje žalgiriečiai nusileido Pirėjo „Olympiacos“ 63:77 (18:21, 9:10, 23:17, 13:29), tačiau sugebėjo prieš Eurolygos čempionus išsaugoti tarpusavio dvikovų pranašumą, nes Graikijoje buvo laimėję 18 taškų persvara.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Rungtynių pradžia „Žalgiriui“ klostėsi sunkiai. Ypač daug problemų šeimininkai turėjo gynyboje, todėl įpusėjus pirmajam kėliniui „Olympiacos“ pirmavo 13:4. Žalgiriečiams per tą laiką taškus buvo pelnę tik Oliveris Lafayette‘as ir Rimantas Kaukėnas. Po minutės pertraukėlės prie jų prisidėjo baudas sumetęs Paulius Jankūnas ir tritaškį iš kampo įšovęs Tremmellas Dardenas (9:13). Tolimu metimu atsakė ir graikai, bet R.Kaukėnas pelnė 4 taškus, o T.Dardenas įspūdingu dėjimu sudrebino varžovų krepšį – 15:18. Po to Vassilis Spanoulis įmetė antrą sudėtingą metimą iš eilės, tačiau taiklus buvo ir R.Kaukėnas – 18:21.

Antrojo kėlinio pirmosios penkios minutės vėl buvo nerezultatyvios. Pirėjo ekipai 4 taškus surinko Stratos Perperoglou, o „Žalgirio“ gretose per tą laiką pasižymėjo tik P.Jankūnas – 20:25. Po minutės pertraukėlės pirmuosius taškus šio sezono Eurolygoje dviem tritaškiais pelnė Martynas Gecevičius, padidinęs „Olympiacos“ persvarą iki dviženklės – 31:20. Kad įmestų savo antrąjį metimą antrajame kėlinyje žalgiriečiams prireikė 8 minučių – tai padarė į aikštelę grįžęs R.Kaukėnas. Apsigynus kamuolį atkovojęs T.Dardenas buvo sustabdytas pražanga ir realizavo abu baudos metimus. Ugningai žaidęs R.Kaukėnas pasinaudojo komandos draugų užtvara ir įšovė tritaškį. Žalgiriečiai dar kartą apsigynė ir tik ištiksėjęs antrojo kėlinio laikas nutraukė „Žalgirio“ spurtą – 27:31.

Trečiasis kėlinys prasidėjo dvejomis Mindaugo Kuzminsko ir Ibrahimo Jaabero klaidomis – 27:36. „Žalgirio“ taškų sąskaitą po didžiosios pertraukos atidarė tiksliai individualiai sužaidę P.Jankūnas ir R.Kaukėnas (31:36). „Olympiacos“ aukštaūgis Joshas Powellas pelnė savo dešimtąjį tašką, bet I.Jaaberas pataikė tritaškį, Jeffas Foote‘as po R.Kaukėno dviejų perdavimų dukart dėjo į krepšį ir kauniečiai priartėjo iki 38:40. Visgi pasinaudoję „Žalgirio“ klaidomis ginantis graikai vėl pelnė 5 taškus paeiliui – 45:38. Tai žalgiriečių neišmušė iš vėžių: tritaškį įmetė I.Jaaberas, o tiesiog idealią ataką po kelių perdavimų užbaigė P.Jankūnas (43:45). Po to dvi minutes komandos keitėsi baudų metimais – „Žalgirio“ gretose taiklūs buvo M.Popovičius ir P.Jankūnas (47:48). Galiausiai apsigynę kauniečiai šovė į greitą ataką ir po M.Popovičiaus tritaškio pirmą kartą išsiveržė į priekį – 50:48.

Per keturias pirmąsias ketvirtojo kėlinio minutes „Olympiacos“ užbombardavo mūsiškius tritaškiais. Keturi taiklūs šūviai iš toli likvidavo brolių Lavrinovičių pirmųjų 6 taškų svarbą – 56:63. Dar po minutės graikai užbaigė spurtą 10:2 ir įgijo 10 taškų pranašumą – 66:56. Po minutės pertraukėlės Kšištofas Lavrinovičius smeigė tritaškį, bet kitoje aikštės pusėje nesuveikė žalgiriečių zoninė gynyba ir laisvas V.Spanoulis neprametė – 69:59. Nors įmetė M.Popovičius, po dar vieną tritaškį įmetė V.Spanoulis ir E.Mantzaris, taip atgaivindami viltis laimėti didesniu skirtumu nei pirmoji tarpusavio dvikova. Galiausiai „Žalgiris“ pralaimėjo 63:77, bet išsaugojo galimybes užimti pirmąją vietą C grupėje.

„Žalgiris“: R.Kaukėnas 17, P.Jankūnas 11 (7 atk. kam.), T.Dardenas 7, M.Popovičius 7, I.Jaaberas 6, K.Lavrinovičius 5, D.Lavrinovičius 4 (7 atk. kam.), J.Foote‘as 4, O.Lafayette‘as 2, M.Kuzminskas 0, M.Delašas 0, V.Lipkevičius 0.

„Olympiacos“: V.Spanoulis 6 (6 rez. perd.), K.Papanikolaou 13 (6 atk. kam.), J.Powellas 10.

http://www.youtube.com/watch?v=onbwBIVEiIc

Komentarai