„Žalgirio“ pralaimėjimas ne juokais supykdė R.Kaukėną 0

Zigmas Jurevičius, www.kaunodiena.lt

Rimantas Kaukėnas penktadienį sužaidė vienas geriausių savo rungtynių Eurolygos turnyre. Tačiau 17 taškų, geras pataikymo procentas, nė kiek nepaguodė patyrusio Kauno „Žalgirio“ ekipos gynėjo.

„Jūs gal nesuprantate kaip mūsų komanda funkcionuoja!?“, – regis net pyktelėjo 35 metų krepšininkas, išgirdęs komplimentus dėl sėkmingo asmeninio pasirodymo.

Dvikovoje su Pirėjo „Olympiacos“ žalgiriečių triuškinamai 13:29 pralaimėtas ketvirtasis kėlinys ir bendra nesėkmė 63:77 ne juokais užgavo sportinių ambicijų kupiną veteraną.

– Kur šį kartą buvo didžiausios „Žalgirio“ spragos?, – portalas kaunodiena.lt paklausė R.Kaukėno.
– Gynyboje. Visas 4-asis kėlinys. Jį pralaimėjome net 16 taškų. Prametėme lengvus metimus. Neapsigynėme tokiais momentais, kai turėjome apsiginti. Visur po truputį kažko trūko. O jie – patyrusi komanda ir žaidė labai gerai.

– Ar galima kalbėti apie varžovų neįvertinimą po pirmosios lengvos pergalės Pirėjuje?
– Nežinau, negaliu kalbėti už visus. Regis kovojom, bet ta kova buvo ne tuos epizoduose, kur labiausiai reikėjo. Gal pritrūko agresyvumo.

– Pačiam asmeniškai rungtynės nebuvo labai prastos…
– Ką jūs kalbate? Pažiūrėkite į rezultatą. Jei žmogus įmeta daug taškų, tai nereiškia, kad jis labai gerai sužaidė. Esame komanda ir mums nesvarbu, kas ir kada sužaidžia gerai. Svarbu, ar tai lemia pergalę, ar ne. Jei laimime, vadinasi, visi gerai sužaidėme.

– Kiek „Žalgiriui“ svarbu užimti pirmąją vietą grupėje?
– Labai. Ne tiek likti pirmojoje vietoje, kiek gerinti žaidimą. Turim susimąstyti. Žinoma, kai kam atsiliepia traumelės, dar kažkas. Bet jei žengiame į aikštę, turim arti ir dantimis kąsti priešininkui į kulnus.

Komentarai