J.Plaza: „Reikia pasimokyti iš šių rungtynių ir nenukabinti nosies“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ klubas penktadienį namuose atrodė visiškai kitoks, nei žiūrovai ir gerbėjai jį buvo įpratę matyti per pirmuosius septynis Eurolygos turus. Aštuntajame ture kauniečiai 63:77 neprilygo titulą ginantiems Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkams.

Vyriausiasis žalgiriečių treneris Joanas Plaza spaudos konferencijoje prastą pasirodymą teisino juoda diena tiek gynyboje, tiek puolime.

„Nežaidėme gerų rungtynių nuo pat pirmos atakos, kuri, jei pamenate, pasibaigė perdavimu į užribį. Belieka pasveikinti varžovus su pergale, nes jie žaidė gerai. Dabar turime analizuoti, kodėl patyrėme nesėkmę. Metėme dvigubai daugiau dvitaškių, bet pataikėme vos 38 procentus metimų. Su tokiu pataikymu negalėjome laimėti prieš nieką. Snaiperiai nepataikė iš gerų pozicijų. Juodų dienų pasitaiko visiems, nes krepšininkai taip pat yra žmonės. Gaila, kad po neblogo trečio kėlinio, kai persvėrėme rezultatą savo naudai, ketvirtąjį ketvirtį sužaidėme tragiškai. Taip pat teko žaisti prieš labai gerai besigynusius varžovus.

Kad ir kaip bebūtų, mes vis dar išliekame pirmi šioje grupėje. Nuo pat pirmų rungtynių dominuojame grupėje. Reikia pasimokyti iš šių rungtynių ir nenukabinti nosies. Aš ir toliau didžiuojuosi savo žaidėjais“, – kalbėjo ispanas.

– „Žalgiris“ puolime žaidė kitaip: daugiau vadovavosi individualiais veiksmais, buvo daug skubotų metimų. Kas tai lėmė?
– Priežastis ta, kad „Olympiacos“ pagerino gynybą nuo pirmojo rato rungtynių. Mes per anksti pradėjome galvoti, jog esame kitame etape. Vis dėlto tai nėra pasiteisinimas. Buvo juoda diena mums ir tos pamokos bus naudingos sausio mėnesį „Top 16“ varžybose.

– Sakote apie juodą dieną puolime, tačiau ir gynyboje nesublizgėjote.
– „Olympiacos“ yra geriausiai tritaškius metanti komanda Eurolygoje. Mes šiandien tikrai gerai nesigynėme. Jeigu gynyboje žaidi tokiu pat nusiteikimu kaip ir puolime, o jame tau nesiseka, būna tikras mėšlas. Turime pripažinti, kad buvo juoda diena ir gynyboje.

Žadėjote išmokti kalbėti lietuviškai. Kaip jums sekasi tai daryti?
– Aš sakiau klubui, jog man reikia lietuvių mokytojos, bet yra viena bėda: kaip rasti mokytoją, kuri moka ir lietuviškai, ir ispaniškai. Gali pasamdyti ispanų dėstytoja, tačiau ji nemoka lietuvių gramatikos ir negalės visko paaiškinti. Aš galėsiu pakalbėti su jumis šiek tiek lietuviškai, bet ne dabar. Pažadu, jog vasarą vakarienės metu būtinai pasikalbėsiu su jumis lietuviškai.

Komentarai