R.Kaukėnas ir K.Lavrinovičius: „Laukia sunkios rungtynės“ 0

Paulius Čeponis, jaunasis Kauno „Žalgirio“ žurnalistas

Kauno „Žalgirio“ komanda po dvejų iš eilės Eurolygos rungtynių namuose vėl rungtyniaus išvykoje. Šį kartą Lietuvos čempionai Italijoje grumsis su Sergio Scariolo treniruojama Milano „EA7 Emporio Armani“ ekipa.

Komandos spręs skirtingus klausimus

Šių klubų keliai šį sezoną jau buvo susikirtę. Pirmajame reguliariojo sezono rate namie Joano Plazos auklėtiniams sunkiai sekėsi apsiginti nuo Milano klubo tolimų metimų, tačiau daugiausiai Oliverio Lafayette‘o bei Ibrahimo Jaabero pastangomis buvo iškovota pergalė rezultatu 92:87.

Turnyrinėje lentelėje komandų situacija skirtinga – „Žalgiris“ žengia pirmas su 6 pergalėmis ir 2 nesėkmėmis, o „EA7 Emporio Armani“ klubas, laimėjęs 3 rungtynes iš 8, žengia ketvirtojoje turnyrinės lentelės pozicijoje ir vis dar nėra ramus dėl vietos „Top 16“ etape. Italai lenkia Zagrebo „Cedevita“ bei Vitorijos „Caja Laboral“ komandas vos viena pergale. Taigi kauniečiai šiose rungtynėse tęsia kovą dėl pirmosios vietos, o Milano ekipa kovoja dėl išlikimo, todėl varžovams motyvacijos tikrai netrūks.

„Žalgirio“ pergalės bei „Olympiacos“ pralaimėjimo Zagrebe atveju kauniečiai išsyk užsitikrintų pirmąją vietą grupėje. Jei laimėtų abi komandos, lemiamomis taptų paskutinės grupės rungtynės namuose su Stambulo „Anadolu Efes“. Pralaimėję abejas rungtynes žalgiriečiai galėtų nusiristi net iki trečiosios grupės vietos.

Milano komandai pralaimėjimo atveju situacija komplikuotųsi – paskutiniajame ture reikėtų pergalės prieš Eurolygos čempionų titulą ginantį Pirėjo „Olympiacos“ arba Vitorijos „Caja Laboral“ pralaimėjimo prieš grupės autsaiderę Zagrebo „Cedevitą“ namuose. Jeigu Vitorijos ekipa šiame ture nugali „Anadolu Efes“, o „EA7 Emporio Armani“ pralaimi, savo likimą sprendžia nebe Italijos klubas, o jau „Caja Laboral“ krepšininkai.

Į priekį veda užsieniečiai

Naudingiausiai italų ekipoje rungtyniauja graikas Ioannis Bourousis, renkantis po 14,3 taško bei po 8,4 atšokusio kamuolio per susitikimą. Solidžiai prie komandos pergalių prisideda amerikietis Malikas Hairstonas, pelnantis po 12,3 taško per susitikimą. Komandos puolimui puikiai vadovauja Omaras Cookas – vidutiniškai po 7,4 taško bei po 5,4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Keithas Langfordas yra rezultatyviausias žaidėjas komandoje, vidutiniškai pelnantis po 16,1 taško per Eurolygos rungtynes. Būtent šis legionierius iš JAV kėlė didžiausią galvos skausmą „Žalgiriui“ pirmojo rato rungtynėse Kaune, tada jis surinko net 24 taškus. Bent po 10 taškų puolėjas pelno jau 10 Eurolygos mačų iš eilės.

Būtent šie keturi krepšininkai ir griežia pagrindiniais smuikais „EA7 Emporio Armani“ klube. Dar po 7,5 taško per rungtynes prideda ilgametis Graikijos rinktinės žaidėjas Antonis Fotsis. Kiti krepšininkai atlieka daugiau mažiau epizodinį vaidmenį, tačiau ir iš atsarginių bet kad gali iššauti – progos pasireikšti laukia puikiai žinomi žaidėjai Alessandro Gentile, gynybos specialistas Richardas Hendrixas, šilto ir šalto matęs veteranas Gianluca Basile ir kiti ne ką mažiau Europoje žinomi krepšininkai.

Žalgiriečiai apie varžovus atsiliepia pagarbiai

„Nuo pirmųjų rungtynių Kaune prabėgo jau mėnesis laiko, per šį laikotarpį Milano komanda spėjo geriau susižaisti, dabar jie geriau jaučia vienas kitą aikštelėje, – pakalbintas „Žalgirio“ jaunosios žurnalistės Ingridos Vytaitės sakė Kauno komandos aukštaūgis Kšištofas Lavrinovičius. – Sezoną jie pradėjo prastai, pralaimėjo nemažai rungtynių. Dabar viskas yra kitaip. Komanda labai nori patekti į „Top 16“ ir šios rungtynės jiems yra labai svarbios.“

„Visi „EA7 Emporio Armani“ krepšininkai individualiai yra labai stiprūs. Pagal sudėtį šį klubą galima laikyti vienu iš galingiausių Europoje. Tiesa, jie turi ir nemažą minusą – gynybą, tačiau galingas žaidimas puolime iš dalies tai kompensuoja. Tačiau jeigu mes pradedame gintis kaip komanda, jokie varžovai mums nėra baisūs, todėl nebijome ir šio varžovo“, – dalinosi mintimis K.Lavrinovičius.

Savo nuomone apie artėjančias rungtynes sutiko pasidalinti ir kitas žalgirietis Rimantas Kaukėnas. Per ilgus Italijoje, Sienos „Montepaschi“ klube, praleistus metus, jam teko ne kartą akis į akį susidurti su būsimais „Žalgirio“ varžovais: „Milano komanda yra puikiai sukomplektuota ir turi daug individualiai itin stiprių žaidėjų. Jie labai gerai žaidžia savo namų aikštėje, su jais visada yra sunku žaisti. Šis klubas yra labai ambicingas ir kiekvienais metais nuosekliai stiprinasi. Artėjančios rungtynės varžovams labai svarbios, todėl bus tikrai nelengva.“

„Prieš šį sezoną komanda atsinaujino, ją papildė labai geras žaidėjas K.Langfordas. Taip pat prie komandos prisijungė iš bet kur pataikyti galintis snaiperis G.Basile. Kaip jau ir minėjau, ši komanda yra puikiai sukomplektuota“, – pagarbių žodžių apie „EA7 Emporio Armani“ negailėjo R.Kaukėnas.

Milano komanda didelio sirgalių dėmesio nesulaukia

Rungtynės bus žaidžiamos „Mediolanum Forum“ arenoje, talpinančioje 12000 aistruolių. Gerbėjai komandą palaiko negausiai – daugiausiai sirgalių (4000) buvo susirinkę į pirmąsias Eurolygos rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu.

Rungtynių pradžia – penktadienį 21.45 val. Lietuvos laiku.

Komentarai