Eurolyga: „Žalgiris“ laimėjo Milane ir toliau pirmauja grupėje 0

Į pergalę žalgiriečius vedė 7 taškus iš eilės lemiamu momentu pelnęs Paulius Jankūnas. Prie iš viso 16 taškų surinkusio komandos kapitono puikiai prisidėjo Tremmellas Dardenas ir Marko Popovičius, įmetę po 14 taškų.

Nors taškų sąskaitą rungtynėse atidarė T.Dardenas, žalgiriečiai neapsigynė nuo pirmųjų trijų šeimininkų atakų ir patys porąkart prametė iš po krepšio – 2:7. Po Keitho Langfordo metimo „EA7 Emporio Armani“ pirmavo 9:3, bet T.Dardenas perėmė kamuolį ir atliko perdavimą M.Popovičiui bei po kelių sekundžių pats pelnė taškus – 7:9. Po Ioannio Bourousio septintojo taško gražiu prasiveržimu su pražanga ataką baigė M.Popovičius, o jį pakeitęs Rimantas Kaukėnas netrukus išvedė laisvam metimui P.Jankūną ir „Žalgiris“ persvėrė rezultatą (12:11). K.Langfordui įmetus tritaškį, tolimu dvitaškiu atsakė R.Kaukėnas. Trumpą spurtą 6:0 užbaigė tie patys R.Kaukėnas ir P.Jankūnas, bet „Žalgiris“ neapsigynė nuo paskutinio varžovų antpuolio pirmajam kėlinyje – 18:16.

Antrojo kėlinio pradžioje daugiau nei dvi minutes trukusį taškų badą nutraukė Mindaugo Kuzminsko dėjimas po R.Kaukėno perdavimo (20:18). Po to dvi iš eilės M.Popovičiaus klaidas ir netaiklų Mario Delašo metimą automatiškai aštuoniais taškais pavertė nesustabdomas žaidęs K.Langfordas ir leido Milano ekipai pirmauti 26:20. Šeimininkų spurtą nutraukė T.Dardenas ir į Antonio Fotsio tritaškį greitą lygiavertį atsakymą radęs M.Popovičius. „Žalgirio“ atkarpą 8:0 pratęsė baudas sumetę Kšištofas Lavrinovičius, P.Jankūnas ir T.Dardenas – 30:29. Tada jau „EA7 Emporio Armani“ sužaidė identišką intervalą: Omaras Cookas pataikė iš toli bei, teisėjams skyrus abejotinas pražangas, tikslą pasiekė italų 5 baudų metimai. Antrąjį kėlinį baigė „La Bomba“ stiliumi pelnyti M.Popovičiaus taškai – 32:37.

Trečiojo kėlinio pirmoji pusė žalgiriečiams nebuvo sėkminga. Per keturias minutes vos du metimus pataikė vienintelis R.Kaukėnas. Tai leido Milano komandai įgyti 8 taškų pranašumą (42:34, 44:36). Kėlinio viduryje K.Lavrinovičius pelnė 4 taškus iš eilės, bet ketvirtąją pražangą užsidirbo R.Kaukėnas. Kitoje aikštės pusėje tą patį padarė ir I.Bourousis, nesulaikęs dvitaškį su pražanga pelniusio P.Jankūno. Po Ibrahimo Jaabero perimto kamuolio Malikas Hairstonas buvo nubaustas technine pražanga, kurią 4 taškais pavertė M.Popovičius, išlyginęs rezultatą – 47:47. Aikštelėje pasirodęs Gianluca Basile iškart smeigė tritaškį, bet Jeffas Foote‘as sumetė baudas, o dar vieną kamuolį perėmęs I.Jaaberas iškišo perdavimą T.Dardenui – 51:50. Visgi dar vieną tritaškį pataikę italai buvo priekyje ir po trečiojo kėlinio 53:51.

G.Basile įšovė dar vieną tolimą šūvį ir prasidėjus ketvirtajam kėliniui – 56:51. Su tuo nesitaikstė T.Dardenas, pelnęs 4 taškus iš eilės (55:56). Iki tol vos vieną tritaškį pataikę žalgiriečiai galiausiai prabilo, kai I.Jaaberas ir P.Jankūnas tolimais metimais išvedė Kauno ekipą į priekį – 61:60. K.Langfordas nesudėjo ginklų ir greitoje atakoje pasižymėjo dvitaškiu su pražanga – 63:61. Rungtynėms artėjant į pabaigą P.Jankūnas dukart įveikė varovo gynybą ir vėl persvėrė rezultatą – 65:63. Likus žaisti 40 sekundžių kauniečiai apsigynė, bet praėjus pusei to laiko M.Popovičius prarado kamuolį. Pražanga sustabdytas O.Cookas įmetė tik 1 baudą, o kitoje aikštės pusėje I.Jaaberas pataikė abi – 67:64. „Žalgiris“ nusprendė bauduoti varžovus ir tai pasiteisino – O.Cookas vėl tik kartą buvo tikslus. Tačiau įtampa per paskutines 10 sekundžių visgi kilo: I.Jaaberas prametė abi baudas ir K.Langfordas turėjo šansą išplėšti pratęsimą. „EA7 Emporio Armani“ lyderio metimas tikslo nepasiekė ir „Žalgiris“ šventė pergalę išvykoje 67:65.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 16, T.Dardenas 14 (8 atk. kam.), M.Popovičius 14, R.Kaukėnas 8, K.Lavrinovičius 6 (8 atk. kam.), I.Jaaberas 5 (4 rez. perd., 3 per. kam.), M.Kuzminskas 2, J.Foote‘as 2, O.Lafayette‘as 0, M.Delašas 0.

„EA7 Emporio Armani“: K.Langfordas 20 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam.), I.Bourousis 13, A.Fotsis 10 (5 atk. kam.).

Komentarai