„Eurolygos“ žurnalo skaitytojams mėgstamiausias žalgirietis – P.Jankūnas 0

Mantas Lapinskas, www.kaunodiena.lt

Baigėsi „Kauno dienos“ žurnalo „Eurolyga“ skelbtas mėgstamiausio žalgiriečio konkursas. Dešimt laimėtojų turėjo unikalią galimybę pažvelgti į komandą iš arčiau.

Populiariausiu žalgiriečiu pagal atsiųstas žurnalo anketas išrinktas Paulius Jankūnas, antroje vietoje liko Marko Popovičius, o trečias – Rimantas Kaukėnas.

Visos atsiųstos anketos dalyvavo loterijoje, kurioje prizai buvo dalijami burtų keliu. Pagrindinį prizą – metinį abonementą dviem asmenims į „Žalgirio“ rungtynes – laimėjo Jurgita Žemaitytė, dešimt laimingųjų atsiėmė bilietus dviem asmenims į bet kurį Eurolygos mačą „Žalgirio“ arenoje.

Dar dešimt laimingųjų vakar buvo pakviesti stebėti komandos treniruotę. Tokia galimybė pasitaiko ne kiekvienam, mat čempionių keliu žygiuojančią „Žalgirio“ komandą itin akylai kontroliuoja vyriausias treneris Joanas Plaza.

Atvykę į areną įvairaus amžiaus žurnalo skaitytojai pirmiausiai buvo pakviesti apsilankyti žalgiriečių drabužinėje ir treniruoklių salėje. Visi ekskursijos dalyviai neslėpė, kad šiose patalpose lankosi pirmą kartą. Dar didesnei jų nuostabai čia jie sutiko brolį – kaip visada geros nuotaikos Kšištofas Lavrinovičius šūktelėjo, kad nugalėtojai drąsiai užeitų vidun.

Baigęs mankštą, brolis mielai pozavo ir dalijo autografus. Lankytojus dar labiau sužavėjo vidun plūstelėję kiti žalgiriečiai – Ibrahimas Jabeeras, Jeffas Foote‘as ir Oliveris Laffayette‘as. Pastarieji juokavo, kad kol jie plušo krepšinio salėje, brolis tinginiavo ir dalijo autografus.

Vėliau konkurso nugalėtojai iš „Žalgirio“ arenos treniruočių salės balkono stebėjo „Žalgirio“ treniruotę. Čia jie pamatė jau visus žalgiriečius, išskyrus traumuotą Robertą Javtoką ir nugaros skausmais besiskundžiantį Darjušą Lavrinovičių.

„Tikėjausi ką nors laimėti „Eurolygos“ žurnalo loterijoje ir štai stoviu „Žalgirio“ treniruotėje. Niekada taip iš arti nebendravau su žalgiriečiais – juos stebėdavau tik per rungtynes. Kol kas komanda žaidžia įspūdingai, o labiausiai imponuoja P.Jankūno, Mindaugo Kuzminsko, Tremmello Dardeno žaidimas. Manau vyrai penktadienį padovanos dar vieną pergalę“, – prognozavo vienas iš kelių laimingųjų Raimondas Sacevičius.

Treniruotės su specialiomis gumomis, judėjimo aikštelėje pratimai, po šimtą taiklių metimų ir įkvepianti trenerio J.Plazos kalba – štai ką išvydo „Kauno dienos“ skaitytojai.

„Labai domiuosi krepšiniu, o ypač myliu „Žalgirį“. Kai tik turiu galimybę, lankausi rungtynėse. Be abejo, turiu ir mėgstamiausią krepšininką – tai M.Popovičius. Prieš metus dalyvavau komandos pristatyme ir tada gavau jo parašą“, – džiaugėsi Indrė Levickaitė.

Nors treneris J.Plaza ir garsėja griežtumu, po treniruotės jis visus mielai pakvietė kartu nusifotografuoti, o nugalėtojai dar ilgai nenorėjo išeiti iš salės – atsinešę „Eurolygos“ žurnalą, jie medžiojo žaidėjų autografus.

Komentarai