J.Plaza: „Didžiuojasi savo žaidėjais“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza po pergalės Eurolygos dešimtojo turo rungtynėse prieš Stambulo „Anadolu Efes“ klubą lengviau atsipūtė.

Kauniečiai pasiekė pirmąjį sezoną tikslą – pateko į „Top 16“ varžybas. Maža to, Lietuvos čempionai tapo C grupės nugalėtojais. Ispanas džiaugėsi savo auklėtinių darbu ir vylėsi, kad „Žalgiris“ jau pakankamai suaugęs, jog galėtų grumtis su pajėgiausiomis Senojo žemyno komandomis.

„Po šio mačo galiu atsipūsti, nes pasiekėme pirmąjį sezono tikslą. Niekas prieš du mėnesius negalėjo patikėti, kad C grupėje užimsime pirmąją vietą. Mano žaidėjai tikėjo manimi ir mano žaidimo filosofija. Sveikinu juos ir labai didžiuojuosi jais, kadangi laimėjome grupę. Mes įrodėme, jog kiekvieną kartą tobulėjame. Nepaisant visų aukštaūgių traumų, mes sugebėjome išlikti pergalių kelyje. Žaidėjai įrodė, kad sunkiu darbu sugeba pasiekti puikias pergales. Pažiūrėsime, ar „Žalgiris“ jau užaugo ir galės kovoti su pačiomis stipriausiomis Eurolygos komandomis. Atidavėme daug jėgų, nes šios rungtynės mums buvo reikšmingos, skirtingai nei „Anadolu Efes“. Mes pirmavome nuo pat pradžių, tačiau pralaimėjome paskutinį kėlinį. Žaidėjai puikiai dirbo tiek puolime, tiek gynyboje. Tikiuosi, kad tai išlaikysime ir kitame etape“, – kalbėjo strategas.

– Savo varžovus dažniausiai įveikiate po didžiosios pertraukos. Kur slypi paslaptis?
– Turiu stebuklingų galių, kurias panaudoju per pertrauką (juokiasi). Jeigu rimtai, sunku išlaikyti koncentraciją, kuomet žaidėjai žino, kad gali žaisti geriau. Šį kartą per pertrauką pateikiau faktus, kad varžovai atkovojo daug kamuolių po mūsų krepšiu, sakiau, jog turime būtų alkanesni už turkus, kuriems šis mačas nieko nelemia. „Top 16“ etape būtina ir mačo pradžioje žaisti gerai.

Pastaruoju metu Oliveris Lafayette‘as rungtyniauja blankokai. Kodėl smuko amerikiečio sportinė forma?
– Oliveris labai gerai dirba treniruotėse ruošdamasis „Top 16“ varžyboms. Turime tris įžaidėjus, todėl žaidybinio laiko dalis tenka tiek Ibrahimui Jaaberui, tiek Adui Juškevičiui. Šią savaitę kalbėjau su Oliveriu apie jo situaciją ir bandžiau jam paaiškinti, jog visi komandos žaidėjai yra svarbūs.

Komentarai