„Žalgirio“ sezono abonementą pirkusiam sirgaliui – kelionė į Eurolygą su komanda 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgiris“ ištikimiausiems sirgaliams kasmet pateikia malonių staigmenų. Ne išimtis – ir 2012-ieji: abonementą į šio sezono Lietuvos čempionų rungtynes įsigijęs Linas Lankelis savo akimis pamatė tituluočiausios šalies ekipos virtuvę iš vidaus.

Šildymo įrengimais prekiaujančios įmonės vienas vadovų 35-erių L.Lankelis laimėjo kasmetinį sezono abonementų žaidimą ir keliavo su „Žalgiriu“ į Milaną stebėti Eurolygos dvikovos su „EA7 Emporio Armani“ krepšininkais.

Ne mažesnių privalumų klubas žada ir tiems komandos aistruoliams, kurie įsigis ar pratęs savo abonementus ir „Top 16“ etapo kovoms. Šiemet antrajame etape ekipos žais ne po 6 dvikovas, kaip buvo iki šiol, o net po 14, iš kurių 7 – namuose.

„Nuo akimirkos, kai duris atvėrė naujoji Kauno „Žalgirio“ arena, mūsų įmonė nusprendė įsigyti penkis abonementus į visas mylimos komandos rungtynes. Žalgiriečių kovas visuose frontuose stebime ir mes, ir mūsų įmonės partneriai. Krepšinio rungtynės – puiki vieta pabendrauti neformalioje aplinkoje, aptarti verslo ar kitus reikalus. Milane stebėjau komandos treniruotes, kartu su žalgiriečiais pietavome, vakarieniavome, mano kambarys viešbutyje taip pat buvo greta tų, kuriuose gyveno „Žalgirio“ žaidėjai“, – pasakojo L.Lankelis.

– Linai, ar sėkmė sirgalių loterijoje jums buvo netikėta? – paklausėme krepšinio aistruolio.
– Tikrai nieko panašaus nesitikėjau. Net prasidėjus žaidimo burtų traukimui nekreipėme į tai dėmesio ir su bičiuliais žingsniavome pasivaišinti alumi. Tuomet paaiškėjo, kad mūsų įmonė laimėjo kažkokį prizą. Neįsivaizdavau, kad tai bus kelionė į „Žalgirio“ rungtynes svečių aikštelėje. Tuo metu toptelėjo galvon, kad galbūt pavyko laimėti boulingo ar biliardo žaidimą su žalgiriečiais. Maloniai nustebau sužinojęs, ką laimėjau iš tikrųjų.

– Tris dienas turėjote unikalią galimybę pažinti žalgiriečių gyvenimą iš arti. Kas labiausiai įsiminė iš kelionės į Milaną?
– Pirmasis mano atsakymas draugams ir bendradarbiams, kurie pateikia šį klausimą, visuomet būna tradicinis: mūsų krepšinio žvaigždės yra eiliniai, paprasti žemiški vyrai. Labai įsiminė nuoširdus tiesioginis bendravimas. Galbūt kiek išskirčiau legionierius. Amerikiečiai daugiau laiko skiria sau tiek kelionėse, tiek prieš pat rungtynes, tačiau visi ekipos lietuviai labai šiltai bendrauja. Turbūt nieko nenustebinsiu, tačiau šmaikščiausias komandos narys man pasirodė Kšištofas Lavrinovičius. Taip pat labai įdomiai pabendravau su Rimantu Kaukėnu, kapitonu Pauliumi Jankūnu ir jaunuoju Mindaugu Kuzminsku.

– Ar seniai susirgote „žaliai balta“ karštine?
– Esu komandos aistruolis dar nuo tų laikų, kai su tėvais eidavome stebėti legendinių „Žalgirio“ kovų Sovietų Sąjungos pirmenybėse. Vis dėlto savęs nepriskirčiau tų sirgalių kategorijai, kurie iki smulkmenų žino kiekvieno krepšininko ūgį, svorį ar kitus niuansus. Tačiau „Žalgirio“ rungtynių Kaune jau dvejus metus stengiuosi nepraleisti.

– Nesibaiminote, kad, žalgiriečiams suklupus Milane, nuotaika grįžtant galėjo būti ne tokia džiugi?
– Kai komanda iškovojo pergalę, labai džiaugiausi. Nelabai įsivaizduoju, kokia būtų kelionė namo, jei būtume pralaimėję (juokiasi).

– Kokį įspūdį paliko Milano „Mediolanum Forum“ arena?
– Neįsivaizdavau, kad Milanas turi tik tokią areną. Tų sporto rūmų net iš tolo negalima lyginti su mūsų „Žalgirio“ arena. Rašiau draugams trumpąsias žinutes ir stebėjausi, kad milaniečių komanda neturi savo šokėjų. Bendravimo su žiūrovais tikrai trūko, kauniečiai yra pažengę gerokai toliau. Juokavau, kad net mūsų senutė sporto halė turbūt yra geresnės būklės.

– Parsivežėte suvenyrų?
– Svarbiausias ir neįkainojamas suvenyras – „Žalgirio“ klubo marškinėliai su visų žaidėjų parašais. Taip pat iš Milano į mano namus parkeliavo kelios gairelės, o savo sūnui parvežiau žalgiriečių parašais papuoštą su krepšiniu susijusį žaisliuką.

– Ar jums patiko Milanas?
– Manau, kad, pasitaikius progai, norėčiau į jį sugrįžti ir viską apžiūrėti dar detaliau. Tiek Milano katedra, tiek „La Scalos“ teatras, miesto centras paliko labai gerą įspūdį. Už turiningą kelionę dėkoju „Žalgirio“ klubui, rengiančiam sezono abonementų žaidimą.

Komentarai