Antroje mačo pusėje pagirtinai kovoję žalgiriečiai pralaimėjo nervų karą Atėnuose 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos „Top 16“ etapą pradėjo apmaudžia nesėkme išvykoje. Panaikinę 15 taškų deficitą ir parengę paskutinę ataką žalgiriečiai visgi nusileido Atėnų „Panathinaikos“ komandai 66:67 (13:22, 20:21, 16:11, 17:13).

Pirmąją rungtynių ataką taikliu tritaškiu užbaigė Marko Popovičius. Po jo perdavimo Darjušui Lavrinovičiui ir šio taiklaus metimo žalgiriečiai pirmavo 5:0. Beveik po mėnesio pertraukos į aikštę grįžęs Darjušas pasižymėjo dar kartą (7:3), bet tris tritaškius pataikę graikai pelnė 10 taškų be atsako ir išsiveržė į priekį 13:7. Tremmello Dardeno dvitaškis po atkovoto kamuolio puolime ir Pauliaus Jankūno metimas po Rimanto Kaukėno perdavimo buvo sumažinę persvarą 11:15. „Panathinaikos“ į tai atsakė dviem reidais po krepšiu – 19:11. Kitoje atakoje Mindaugas Kuzminskas įveikė Jono Mačiulio gynybą, tačiau aidint sirenai Michaelas Bramos įmetė savo antrąjį tritaškį ir po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ turėjo 9 taškų deficitą – 13:22.

Antrąjį kėlinį perimtu kamuoliu ir lengvais taškais pradėjo Oliveris Lafayette‘as. Netrukus jis greitos atakos metus pelnė dar du taškus, po to įmetė tritaškį, o M.Kuzminskas dar vienu tolimu metimu sumažino atsilikimą iki 23:25. Prieš tai jau vieną tritaškį pataikęs iš NBA į „Panathinaikos“ ką tik atvykęs Jasonas Kapono įsismagino ir smeigė tris tritaškius iš eilės. Pajautęs žaidimą J.Kapono įmetė ir sudėtingą dvitaškį, metimą iš vidutinio nuotolio pridėjo J.Mačiulis ir graikai atsiplėšė 38:23. Keturias minutes trukusią tylą „Žalgirio“ puolime nutraukė T.Dardenas ir vieną baudą įmetęs I.Jaaberas. Netrukus T.Dardenas ir Kšištofas Lavrinovičius įsūdė po tritaškį (32:41). Skirtumas dar labiau galėjo sumažėti, nes I.Jaaberas paskutinės antrojo kėlinio atakos metu stojo mesti 3 baudos metimų, tačiau tikslą pasiekė tik vienas. Devynis tritaškius per pirmąją mačo pusę į savo krepšį praleidę žalgiriečiai po 20 minučių žaidimo atsilikinėjo 33:43.

Prasidėjus trečiajam kėliniui „Panathinaikos“ treneriai turėjo prašyti greitos minutės pertraukėlės, nes Agirio Pedoulakio auklėtiniai nesulaikė tritaškio bei metimo iš kelių metrų autoriaus T.Dardeno ir greitoje atakoje pražangą išprovokavusio I.Jaabero – 40:45. Net ir po pasitarimo neužpuolę graikai gynyboje prie trijų taškų zonos paliko laisvą P.Jankūną, kuris tritaškiu sumažino atsilikimą iki 2 taškų (43:45). M.Bramos įmetė tritaškį, bet jis neatvėsino P.Jankūno ir I.Jaabero – 47:50. Užtat penktasis M.Bramoso tritaškis buvo tikras dūris į paširdžius, nes žalgiriečiams gerai ginant jo komandos draugus M.Bramos pataikė iš aštuonių metrų atstumo. Trečiąjį kėlinį taikliomis baudomis ir gera gynyba paskutinėje atakoje baigė P.Jankūnas – 49:54.

Nors paskutinįjį kėlinį dar vienas „Panathinaikos“ naujokas Jamesas Gistas pradėjo dėjimu, K.Lavrinovičius pelnė 5 taškus iš eilės, o prieš tai bloku nubaustas M.Kuzminskas neprarado drąsos ir, sustabdytas pražanga, baudų metimais išlygino rezultatą – 56:56. Daugiau nei tris minutes trukusį nerezultatyvų nervų karą taikliu tritaškiu nutraukė K.Lavrinovičius. Kitoje aikštės pusėje įmetė Stephane‘as Lasme, bet kamuolį puolime atsikovojęs M.Popovičius smeigė dar vieną tritaškį – 62:58. Graikams sumetus baudas, I.Jaaberas iškišo kamuolį K.Lavrinovičiui – 64:60. Marcusas Banksas pataikė iš toli baigiantis laikui, bet jam iškart atsirevanšavo iš vidutinio nuotolio įmetęs I.Jaaberas – 66:63. Per dvi atakas „Panathinaikos“ sugebėjo išlyginti rezultatą ir, „Žalgiriui“ neatsikovojus kamuolio po savo krepšiu, vienu tašku išsiveržė į priekį – 67:66. K.Lavrinovičiui prametus iš po krepšio, žalgiriečiai buvo beveik atkovoję kamuolį, bet jo aikštėje išlaikyti nepavyko. Likus žaisti 26 sekundes Joanas Plaza nusprendė varžovų pražanga nestabdyti ir tai pasiteisino – I.Jaaberas išprovokavo M.Bankso pražangą puolime. Paskutinei „Žalgirio“ atakai liko 6,7 sekundės ir ji buvo išpildyta iki laisvo metimo, tačiau D.Lavrinovičiaus ranka sudrebėjo ir žalgiriečiai turėjo išvykti iš Atėnų nuleidę galvas – 66:67.

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 13 (5 atk. kam.), T.Dardenas 12, P.Jankūnas 9 (6 atk. kam.), I.Jaaberas 8 (3 rez. perd.), M.Kuzminskas 7, O.Lafayette‘as 7, M.Popovičius 6, D.Lavrinovičius 4, R.Kaukėnas 0, M.Delašas 0.

„Panathinaikos“: J.Kapono 16 (4/6 trit.), M.Bramos 15 (5/9 trit., 5 atk. kam.), S.Lasme 14.

Komentarai