Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda laimėjo turnyrą Olandijoje 0

Kauno „Žalgirio“ dubleriai kalėdiniame turnyre Olandijoje neturėjo sau lygių. Jaunieji žalgiriečiai per tris dienas įveikė keturis varžovus ir triumfavo trečią kartą surengtame „Rinus de Jong Invitational“ turnyre.

Tomo Masiulio auklėtiniai sekmadienį vykusiame finale susitiko su turnyro staigmena „BMS Basket“ komanda iš Danijos. Žalgiriečiai viso mačo metu dominavo aikštelėje ir galiausiai laimėjo susitikimą 85:70.

Finalo rungtynes Den Bošo mieste stebėjo daugiau nei 1000 žiūrovų. Rezultatyviausiai su „BMS Basket“ ekipa žaidė Vaidas Kariniauskas. Kairiarankis gynėjas aštriais prasiveržimais varė varžovus į neviltį ir iš viso surinko 34 taškus. V.Kariniauskui gerai talkino ir Marius Grigonis bei Tomas Dimša, atitinkamai surinkę 18 ir 11 taškų.

Į finalą žalgiriečiai pateko pusfinalyje nugalėję praėjusių metų čempionę Belgrado miesto jaunimo rinktinę 87:71. Daugiausiai taškų Kauno komandai pelnė V.Kariniauskas – 16. T.Dimša ir M.Grigonis pridėjo po 12 taškų.

Sunkiausiai kauniečiams klostėsi pats pirmas mačas su Rygos krepšinio akademijos komanda. Tada po dviejų kėlinių „Žalgiris-2“ tepirmavo 37:36, o rungtynes laimėjo rezultatu 82:75. Komandos lyderiu susitikime su latviais buvo T.Dimša, pelnęs 16 taškų, atkovojęs 5 kamuolius ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

Vos po kelių valandų žalgiriečiai turėjo žaisti dar vienas pogrupio rungtynes su šeimininkų ekipa. Den Bošo „Eiffel Towers“ komanda sugebėjo pasipriešinti tik du kėlinius, po kurių lietuviai pirmavo 39:35. Galiausiai mačas buvo laimėtas triuškinančia persvara 88:60, o rezultatyviausiai vėl žaidė 18 taškų surinkęs T.Dimša.

Video reportažas iš finalo rungtynių:

Komentarai