Po gražios kovos „Žalgiris“ įsirašė pirmąją „Top 16“ pergalę (FOTO, VIDEO) 0

2013-ieji metai „Žalgirio“ arenoje prasidėjo puikia žalgiriečių pergale. Eurolygos „Top 16“ etapo antrojo turo rungtynėse Kauno „Žalgiris“ įveikė Malagos „Unicaja“ komandą 75:63 (21:17, 13:13, 18:21, 23:12).

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Rungtynės prasidėjo nebloga „Žalgirio“ gynyba ir kovingai prieš savo buvusią komandą nusiteikusio Tremmello Dardeno žaidimu. Visgi, jis ir Paulius Jankūnas įmetė tik po vieną baudos metimą, o „Unicaja“ įžaidėjas Earlas Calloway‘us smeigė tritaškį iš kampo. Į tai dviem tolimais šūviais atsakė Kšištofas Lavrinovičius ir Rimantas Kaukėnas – 8:3. E.Calloway‘us antruoju savo tritaškiu lygino rezultatą (8:8), bet žalgiriečiai dar labiau suaktyvino gynybą ir tai davė vaisių. T.Dardenas po krepšiu įveikė varžovą, K.Lavrinovičius pergudravo visus ir pelnė dar du taškus, o ketvirtąjį Ibrahimo Jaabero perdavimą rezultatyviu pavertė iš kampo tritaškį pataikęs T.Dardenas – 15:8. Paskutinę atakos sekundę desperatišką tritaškį pataikęs Zoranas Dragičius sumažino skirtumą – 13:15. Po to Mindaugas Kuzminskas ir Kosta Perovičius pelnė po 4 taškus, o pirmąjį kėlinį dvitaškiu užbaigė Darjušas Lavrinovičius – 21:17.

Prieš tai 3 baudas prametę žalgiriečiai antrąjį kėlinį pradėjo M.Kuzminsko ir Oliverio Lafayette‘o tiksliais metimais – 25:19. Dar porą minučių puikiai dirbusią šeimininkų gynybą vainikavo Marko Popovičiaus tritaškis – 28:19. Malagos trenerių štabui paprašius minutės pertraukėlės reikalai pradėjo krypti į „Unicaja“ pusę. E.Calloway‘us pelnė dar 5 taškus, ir nors M.Popovičius sumetė baudas, Krunoslavas Simonas išlygino rezultatą – 30:30. Keturias minutes trukusią „Žalgirio“ tylą nutraukė baudas pataikęs K.Lavrinovičius. Per paskutines pusketvirtos antrojo kėlinio minutės taškų nepelnė ir svečiai, o M.Popovičius dar kartą buvo taiklus nuo baudų metimo linijos – 34:30.

Trečiojo kėlinio pradžioje praleidę taškus paskutinę atakos sekundę žalgiriečiai atsakė O.Lafayette‘o ir M.Popovičiaus tolimais metimais bei įgijo 8 taškų persvarą (40:32). Ją padidinti galėjusio T.Dardeno metimo neįskaitė teisėjai, o kitoje aikštės pusėje „Unicaja“ krepšininkai smeigė du tritaškius ir persvėrė rezultatą – 42:41. Iš po krepšio pataikęs D.Lavrinovičius ir baudas sumetęs P.Jankūnas atstatė menką „Žalgirio“ pranašumą 45:42, bet Z.Dragičius, vietoj žingsnių taisyklių pažeidimo, pelnė 2+1 ir išlygino rezultatą 45:45. M.Kuzminskas ir P.Jankūnas sumetė baudų metimus, o teisėjai galiausiai ispanus nubaudė ir technine pražanga. Ją rezultatyvia pavertė vieną baudą įmetęs R.Kaukėnas ir dvitaškį pridėjęs M.Kuzminskas – 52:47. Visgi, dvi paskutinės trečiojo kėlinio svečių atakos buvo sėkmingos ir prieš lemiamą ketvirtį „Žalgiris“ pirmavo 52:51.

Ketvirtąjį kėlinį tritaškiu po O.Lafayette‘o perdavimo pradėjo K.Lavrinovičius ir savo paties netaiklų metimą pataisęs M.Kuzminskas – 57:51. O.Lafayette‘as perėmė du kamuolius gynyboje ir po kelių minučių kovingai puolime žaidęs M.Kuzminskas ir K.Lavrinovičius vėl padidino skirtumą iki 8 taškų – 61:53. Neblogai gynęsi žalgiriečiai po truputį ir toliau krovėsi pranašumą – O.Lafayette‘as pelnė 4 taškus, du pridėjo R.Kaukėnas ir žaliai-balti pirmavo 67:56. Likus žaisti mažiau nei 3 minutes iniciatyvos ėmėsi Marcusas Williamsas, pelnęs 5 taškus iš eilės (61:67). Po kelių nesėkmingų atakų galiausiai dvitaškį su pražanga pelnė P.Jankūnas (70:61). Komandos kapitonas kitoje atakoje dar smeigė tritaškį, po to blokavo varžovo metimą ir per 4 sekundes R.Kaukėnas dar spėjo įmesti dvitaškų – 75:63.

„Žalgiris“: M.Kuzminskas 14 (6 atk. kam.), K.Lavrinovičius 12 (8 atk. kam.), P.Jankūnas 11, M.Popovičius 10, O.Lafayette‘as 9 (4 per. kam.), R.Kaukėnas 8, T.Dardenas 7, D.Lavrinovičius 4, I.Jaaberas 0 (4 rez. perd.), M.Delašas 0.

„Unicaja“: L.Zoričius 11 (6 atk. kam.), E.Calloway‘us 11, Z.Dragičius 8.

http://www.youtube.com/watch?v=HcaCqw0X79k

Komentarai