P.Jankūnas: „Visi nori gerai pasirodyti, bet svarbiausia yra komandos tikslas“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Kai Kauno „Žalgirio“ persvara per keliolika sekundžių sumenko nuo 11 iki 6 taškų, nuo suolelio pakilęs Paulius Jankūnas padarė aikštėje tvarką. Vos žengęs ant parketo jis pelnė du taškus su pražanga ir realizavo baudą, o paskutinę minutę dar smeigė ir tritaškį.

Taip „Žalgirio“ kapitonas pelnė 5 iš savo 11 taškų, o kauniečiai Eurolygos „Top 16“ etape nutraukė 9 pralaimėjimų seriją.

„Paulius nepelno 20 taškų, neatkovoja 15 kamuolių, tačiau jis padaro visus mažus nematomus dalykus, kurie pakeičia rungtynes, – komandos kapitono indėlį komentavo „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza. – Savo kovingumu jis užveda komandą, o reikiamose situacijose buvo reikiamose vietose.“

Paskutinį kartą „Top 16“ etape „Žalgiris“ buvo laimėjęs 2011 metų vasario 16 dieną, kai namie 85:84 įveikė Stambulo „Fenerbahce Ulker“ komandą.

– Pauliau, kas lėmė šios dienos pergalę? – „BasketNews.lt“ paklausė P.Jankūno.
– Gynyba antroje rungtynių pusėje. Pirmoje pusėje darėme klaidų, o antroje susikoncentravome ir viskas susitvarkė. Pavyko ir užpulti, nebedarėme tokių kvailų klaidų, kai bėgdami du prieš vieną ar tris prieš du pridarome kvailų klaidų. Užteko truputėlį pagerinti žaidimą ir susikrovėme persvarą.

– Likus porai minučių, kai skirtumas sumažėjo iki dviejų taškų, pakilai nuo suolo, pelnei du taškus su pražanga ir tai iš esmės padėjo tašką rungtynėse. Norėjai tuo metu imtis iniciatyvos?
– Darome derinius, sukame kamuolį ir vieną kartą tame taške atsiduriu aš, gaunu perdavimą laisvas po krepšiu, kitą kartą tokioje pozicijoje atsidurs Brolis ar kas nors kitas. Visi nori gerai pasirodyti, bet svarbiausia yra komandos tikslas, pergalė. Nesvarbu, kas asmeniškai geriau sužais.

– Rungtynių pabaigoje pavyko įgyti 12 taškų skirtumą. Didesnis skirtumas taip pat svarbu kaip ir pergalė, ar ne?
– Be abejo, kiekvienas taškas daug reiškia. Ir daug reikš, kai baigsis varžybos „Top 16“, kai bus skaičiuojamas kiekvienas taškelis.

– Kaip komandą paveikė ar nepaveikė praėjusios savaitės skaudi nesėkmė Atėnuose?
– Buvo be galo skaudu, bet nenusiminėme. Ir treneris sakė nenukabinti nosių, nes žaidėme labai blogas rungtynes ir vis tiek pralaimėjome tik vienu tašku išvykoje. Tai suteikia šiokių tokių vilčių, kad namie juos nugalėsime daugiau.

– Žaidi su peties įtvaru. Kažkas rimta?
– Ne. Broliai per treniruotes labai stipriai sportuoja ir sumušė raumenį. Ne ne, juokauju, viskas gerai.

Komentarai