D.Lavrinovičius: „Sirgaliai Lietuvoje yra labai tolerantiški“ 0

Greta Kočinaitė, jaunoji Kauno „Žalgirio“ žurnalistė

Turbūt dažnas krepšinio aistruolis yra pykęs, ar kaip nors negražiai pavadinęs oponentų sirgalius. Kartais aiškintis, kuri komanda geresnė, pasitelkiami net ir kumščiai. Tačiau Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Darjušas Lavrinovičius mano, kad krepšinio gerbėjai Lietuvoje visgi išsiskiria savo tolerancija.

– Darjušai, prieš grįždamas žaisti į Kauną, ko tikėjotės iš „Žalgirio“ gerbėjų? – paklausė jaunoji „Žalgirio“ žurnalistė Greta Kočinaitė.
– Kadangi jau buvau trejus metus žaidęs Kaune, žinojau, kokie yra „Žalgirio“ aistruoliai. Visi žino – jie yra labai ištikimi ir atsidavę sirgaliai.

– Esate susidūręs su situacija, kai sirgaliai būna tarsi tas šeštasis žaidėjas aikštėje. Lyginant su klubų, kuriuose žaidėte anksčiau, fanais, kurie visgi atsidavę labiau – tautiečiai ar užsieniečiai?
– Taip, ši situacija labai dažna. Ir gerbėjų palaikymas, be abejo, visada yra labai svarbus. Net ir tada, kai komandai nesiseka. Be abejo, užsienyje nerasi tokių sirgalių, kokie gyvena Lietuvoje. Jie niekada nepalaiko taip, kaip tautiečiai.

– Gal galėtumėte išskirti kelis lietuvių aistruolių svarbiausius bruožus?
– Pirmiausia, lietuviai yra labai tolerantiški. Jie labai atsidavę ir ypač garsiai palaiko. Neleidžia varžovų komandos sirgaliams perrėkti mūsiškių skanduočių. Be abejo, lietuviai apseina ir be sprogmenų, įvairių kitų daiktų, kuriuos galėtų mėtyti į priešininkus. Lietuviai pasižymi savo kultūringumu, bet taip pat jie sukuria tikrai nuostabią palaikymo atmosferą, kas mums tikrai padeda.

– Taip pat, kodėl jūsų nuomone skirtingų komandų sirgaliai pykstasi tarpusavyje? Juk jūs, žaidėjai, būdami ir skirtingose komandose, esate draugai.
– Mano nuomone, tai yra normalu. Kiekvienas žmogus turi savo favoritą, už kurį serga. Ir, be abejo, kiekvienas fanas nori, kad jo palaikoma komanda laimėtų, todėl prasideda pykčiai ir įvairūs nesutarimai. Gerbėjai ima ginčytis – vieni teigia, jog pas juos geresni žaidėjai, kiti – kad stipresnis trenerių štabas ir t.t. Ir žinoma, dažnas atvejis, kad po rungtynių sirgaliai padaugina alkoholio, tuomet šneka rimčiau, ne tik žodžiais (šypsosi).

– Ar pats, Darjušai, palaikote kokią nors komandą, sekate jos rezultatus?
– Kadangi esu „Žalgirio“ gerbėjas jau seniai, todėl kitos komandos neturiu. Kai žaisdavau užsienyje, taip pat palaikydavau kauniečius. O dabar, kai vėl žaidžiu „Žalgiryje“, neturiu kitos komandos, kurią kaip nors išskirtinai palaikyčiau.

Komentarai