T.Dardenas: „Tikslas vienas – kelionė į Londoną, Eurolygos finalo ketvertą“ 0

Jaunoji Kauno „Žalgirio“ žurnalistė Goda Vancevičiūtė pakalbino komandos puolėją Tremmellą Dardeną. Sirgalius savo dėjimais džiuginantis amerikietis išsakė mintis apie „Žalgirio“ žaidimą, tikslus Eurolygoje ir atmosferą pačioje komandoje.

Ką manote apie komandos žaidimą sezonui įsibėgėjus?
– Mes žaidžiame pakankamai gerai, demonstruojame gerą krepšinį, tačiau ne visada padarome viską, ką galime. Tačiau, manau, kad dar nesame pasiekę aukščiausio žaidimo lygio. Tam dar reikia įdėti nemažai darbo treniruojantis, o aikštelėje – stipriai susikoncentruoti į žaidimą. Jei būsime stiprūs tiek gynyboje, tiek puolime – rungtynes laimėsime.

– Ką galite pasakyti apie atmosferą komandoje tarp žaidėjų ir trenerių?
Atmosfera komandoje tikrai gera, visada jaučiame palaikymą. Kai pralaimime, galite stebėti, kas vyksta ant atsarginių žaidėjų suolelio, komandos draugai bando mus užvesti, o ir tarpusavyje sutariame puikiai. Treniruočių metu vyresni komandos nariai niekada negaili patarimų, o jaunesni mus netgi įkvėpia savo užsidegimu ir noru pasirodyti kuo geriau ir tai, manau, yra labai gerai.

-Jei ne paslaptis, ką treneris jums dažniausiai pabrėžia po rungtynių?
– Išgirstame pastabas dėl gynybos, jis mums aiškina, kaip galėtume pasitaisyti. Mes į tai atsižvelgiame bei stengiamės patobulėti.

– Susitinkate su komandos nariais tik aikštelėje ar ir už jos ribų, laisvu metu?
– Daugiausia laiko mes praleidžiame aikštelėje. Kiekvienas turi skirtingus pomėgius, nori pabūti su šeimomis ir artimaisiais, todėl dažniausiai tenka pasimatyti tik treniruojantis ar žaidžiant.

– Kuri komanda, jūsų manymu, turi didžiausius šansus laimėti Eurolygą?
– Manau, visos komandos, kurios dabar žaidžia „Top 16“ etape, yra nusipelniusios laimėti. Labai sunku kažką pasakyti, esame sužaidę dar tik keletą rungtynių ir niekas nėra aišku, kaip bus toliau. Bet, galėčiau pasakyti, kad mano tikslas naujiems, 2013-iems metams, yra vienas – kelionė į Londoną, Eurolygos finalo ketvertą.

Komentarai