„Žalgiris“ neapsigynė nuo Maskvos CSKA tritaškių (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko apginti savo tvirtovės nuo neįtikėtinai taikliai iš toli atakavusių varžovų. Eurolygos „Top 16“ etapo ketvirtajame ture žalgiriečiai pralaimėjo 13 tritaškių pataikiusiai Maskvos CSKA komandai 73:87 (15:16, 16:22, 20:27, 22:22).

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Prieš rungtynes žalgiriečius į aikštę įspūdingai išlydėjo visi 16 000 „Žalgirio“ arenoje susirinkusių aistruolių, tačiau mūsiškiams nepavyko apsiginti nuo pirmųjų keturių CSKA atakų. Iš pradžių Vladimiras Micovas ir Viktoras Khryapa įmetė iš vidutinio nuotolio, po to 5 taškus pridėjo Milošas Teodosičius ir maskviečiai pirmavo 9:2. „Žalgirio“ duobė ilgai netruko – Tremmellas Dardenas metimu su sirena, ketvirtąjį tašką pelnęs Rimantas Kaukėnas ir tritaškį pataikęs Ibrahimas Jaaberas sušvelnino rezultatą 9:11. Nesportinę T.Dardeno pražangą svečiai pavertė 3 taškais, tačiau netrukus nesulaikė slalomą per visą aikštę atlikusio ir dėjimu ataką užbaigusio Mario Delašo (11:14). Pirmąjį kėlinį dviem metimais su sirenomis baigė Marko Popovičius – 15:16.

Sėkmingą atkarpą žalgiriečiai pratęsė ir prasidėjus antrajam kėliniui, kai Oliveris Lafayette‘as pataikė iš dviejų taškų zonos, M.Popovičius įmetė tritaškį per Nenado Krstičiaus rankas, o Kšištofas Lavrinovičius pasižymėjo atsikovojęs kamuolį puolime – 22:18. CSKA atsakė 6 taškais iš eilės, bet Vytenis Lipkevičius tritaškiu grąžino minimalų pranašumą „Žalgiriui“ – 25:24. Tuomet V.Khryapa įskraidino du tolimus metimus, kurių naudą anuliavo T.Dardeno dvitaškis ir Pauliaus Jankūno 4 taškai – 31:31. Deja, per paskutines 3 antrojo kėlinio minutes žalgiriečiams nesisekė nei pelnyti taškų, nei išprašyti pražangų už grubų varžovų žaidimą. CSKA pirmąją rungtynių pusę baigė 7 taškais iš eilės ir pirmavo 38:31.

Nors per trečiojo kėlinio pirmąsias 4 minutes K.Lavrinovičius ir M.Popovičius pelnė po 3 taškus, CSKA krepšininkai, pasinaudodami V.Khryapos ir M.Teodosičiaus tritaškiais, įgijo dviženklį pranašumą – 48:37. T.Dardenas sumetė baudų metimus, bet M.Teodosičius smeigė dar vieną tritaškį – 53:39. Į aikštę grįžęs O.Lafayette‘as pabandė užvesti savo komandos draugus. Jis prasiveržė po krepšiu ir pelnė taškus su pražanga ir po to įmetė du tritaškius. Deja, CSKA ekipa iš toli atakavo dar geriau: dukart iš toli įmetęs V.Micovas ir kartą pataikęs Dionte Christmasas panaikino O.Lafayette‘o ir 3 taškus pelniusio M.Delašo triūsą. Po trečiojo kėlinio Maskvos komanda buvo priekyje 65:51.

Ketvirtąjį kėlinį svečiai pradėjo surinkdami dar 4 taškus – 69:51. Po to žalgiriečių gynyba daugiau nei 3 minutes davė vaisių, bet puolimas ir toliau liko beveik bedantis. Nors įdėjo T.Dardenas, daug papildomos energijos kauniečiams tai nesuteikė. Kamuolys ir toliau slydo iš rankų ir tik nuo baudų metimo linijos Darjušas Lavrinovičius ir T.Dardenas sunkiai rinko taškus – 56:69. Sonny Weemsas tik 35-ąją minutę pelnė pirmuosius taškus, bet netrukus V.Micovas smeigė vienuoliktąjį taiklų savo komandos tritaškį – 74:56. Du taškus su pražanga pelnęs I.Jaaberas ir po to M.Popovičius prametė po baudą, tačiau žalgiriečiai pabandė atrasti jėgų paskutiniam šturmui. I.Jaaberas taikliai šovė iš toli, perėmė kamuolį ir pelnė dar du taškus, taip priversdamas Ettore Messiną prašyti minutės pertraukėlės – 64:74. CSKA pasitarimas viską sustatė į vietas – maskviečiai tiksliai įvykdė dvi atakas ir panaikino vėliau taškus pelniusių R.Kaukėno ir M.Popovičiaus pastangas. Du neatsikovoti „Žalgirio“ kamuoliai po savo krepšiu ir M.Teodosičiaus bei V.Micovo tritaškiai užbaigė nesėkmingas kauniečių rungtynes – 73:87.

„Žalgiris“: M.Popovičius 16, T.Dardenas 12, O.Lafayette‘as 11, I.Jaaberas 10, R.Kaukėnas 6 (3 per. kam.), M.Delašas 5, K.Lavrinovičius 5, P.Jankūnas 4 (6 atk. kam.), V.Lipkevičius 3, D.Lavrinovičius 1, J.Foote‘as 0.

CSKA: M.Teodosičius 24 (5/10 trit., 5 rez. perd.), V.Micovas 20 (4/5 trit., 5 atk. kam.), V.Khryapa 15 (6 atk. kam., 8 rez. perd., 4 per. kam.).

http://www.youtube.com/watch?v=mhzFPxSS1Qg

Komentarai