Net ir po pralaimėjimo J.Plaza, T.Dardenas ir M.Popovičius optimistiškai žvelgia į ateitį 0

Krepsinis.net inf.

Kauno „Žalgiris“ antrą kartą Eurolygos „Top 16“ etape varžovų aikštėje patyrė apmaudų pralaimėjimą. Po nesėkmės vieno taško skirtumu prieš Madrido „Real“ Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Joanas Plaza nestokojo ryžto bei tikėjimo ir teigė, jog jeigu jo auklėtiniams pavyks išlaikyti tokią sportinę formą, „Žalgiris“ pateks tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų.

„Sunku pralaimėti dvi rungtynes vieno taško skirtumu. Aš ir mano žaidėjai ir toliau kovosime, nes toks yra mūsų būdas. Tikiu teisingumu ir tuo, kad, kas pastaruoju metu įvyko – pralaimėjome du susitikimus paskutinėmis sekundėmis, sugrįš pas mus vėliau „Top 16“ etape. Mes lygiai taip pat nusipelnėme laimėti kaip ir „Real“. Aš didžiuojuosi savo komanda ir jeigu mes toliau taip rungtyniausime, neabejoju, kad pateksime į atkrintamąsias varžybas“, – sakė strategas iš Ispanijos.

6 taškus pelnęs Tremmellas Dardenas po dvikovos „Žalgirio“ žaidime įžvelgė teigiamą savybę kautis iki pat finalinės sirenos.

„Buvo sunkios, bet geros rungtynės. Turėjome progą įveikti „Real“ ekipą išvykoje, tačiau niekas nemėgsta pralaimėti tokiomis aplinkybėmis. Taip mums jau buvo nutikę rungtynėse su Atėnų „Panathinaikos“ prieš dvi savaites. Metėme iššūkį vienam geriausiai Europos komandų. Nelengva juos nugalėti jų pačių aikštėje – kovėmės iki paskutinių akimirkų ir tai yra teigiamas bruožas. Kai pralaimi dramatiškas rungtynes vieno taško skirtumu, mačo pabaigoje net smulkios detalės turi didelę reikšmę“, – kalbėjo amerikietis.

Rezultatyviausiai Lietuvos čempionų gretose žaidęs Marko Popovičius sakė, kad tokie pralaimėjimai komandą paliečia psichologiškai.

„Sunku žaisti išvykoje, ypač prieš tokią komandą kaip Madrido „Real“. „Top 16“ etape svečiuose dar kartą pralaimėjome vieno taško skirtumu ir labai sunku vėl išgyventi šią situaciją. Noriu pasveikinti „Real“ ekipą ir jos vyr. treneriui Pablo Laso palinkėti viso ko geriausio. Mes esame „Žalgiris“ – vien dėl to, kai J.Plaza mus motyvuoja, šį sezoną mes jaučiamės stipresni už juos. Mes užaugome kaip komanda ir esame stipresni. Netgi daug siekianti nuveikti komanda turi konkuruoti su tokia ekipa kaip „Real“, kuri yra viena iš geriausių Europoje. Aš tikiu, kad jie pateks į Eurolygos finalinį ketvertą, tačiau tai yra krepšinis ir dėl nieko negali būti visiškai užtikrintas“, – teigė snaiperis iš Kroatijos.

Komentarai