J.Plaza: „Rungtynės su „Neptūnu“ buvo gražios žiūrovui, bet ne man“ 0

Tritaskis.lt inf.

Kauno „Žalgirio“ (10/1) krepšininkai be didesnių problemų šventė pergalę VTB Vieningoje lygoje ir išlieka B grupės viršūnėje.

Nemuno saloje į areną susirinkę žiūrovai išvydo „Žalgirio“ triumfą prieš Klaipėdos „Neptūno“ (111:87) komandą. Po šių rungtynių nugalėtojų strategas Joanas Plaza turėjo priekaištų savo auklėtiniams.

„Tai turėjo būti žiūrovo akiai malonios rungtynės. Abi komandos pelnė 200 taškų. Tačiau mums tai nėra malonios rungtynės ir aš esu nusivylęs keliais dalykais. Kaip dažnai sakau, sunku labai žaisti ir susikaupti, kai rungtyniauji trijose skirtingose lygose.

Vienintelis geras dalykas šiandien yra tai, kad jauni vyrukai turėjo galimybę daug rungtyniauti. Taip jie prisiima atsakomybę, tobulėja, kovoja, bet man to nepakanka. Sakiau žaidėjams, jog mes esame tokia komanda, kurią, jeigu mes žaidžiame 70 proc. savo galimybių, gali nugalėti bet kuris varžovas. Jei žaisime tokiu procentų efektyvumu, bus sunku kažką laimėti. Nors šiuo metu pirmaujame VTB Vieningoje lygoje bei LKL, norėdami išlaikyti ar gerinti rezultatus, turime žaisti 100 procentų“, – tikino J.Plaza.

Jūsų komanda padarė 32 rezultatyvius perdavimus. Tai geriausias rezultatas sezone.
– Rezultatyvūs perdavimai yra vienas pagrindinių komandos uždavinių puolime. Džiaugiuosi, jog ne tik įžaidėjai, bet ir Marko, Rimas puikiai dalinasi kamuoliu. Yra ir taisytinų dalykų – pavyzdžiui, po savo krepšiu neatsikovoti kamuoliai. Tokiai neaukštai komandai, kaip „Neptūnas“ leidome daug atkovoti.

Kalbant apie Eurolygą. Kaip manote ar didelė galimybė laimėti kitą savaitę prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą trečią kartą iš eilės?
– Kaip ir rungtynėse su CSKA, kurią buvome anksčiau sezone įveikę, taip ir dabar su „Anadolu Efes“. Kai laimi prieš komandą, kuri turi vos ne du kartus didesnį biudžetą, galima tikėtis, jog jie bus pikti ir stengsis atkeršyti. Reguliarusis sezonas buvo reguliarusis sezonas. Tačiau jei komanda stengsis, turime geras galimybes. Žinoma, sunku laimėti triskart iš eilės prieš tokį varžovą. Mums reikės būti protingiems. Turime pasimokyti iš klaidų, kurias padarėme rungtynėse su CSKA.

Prieš rungtynes su CSKA sakėte, jog Darjušas yra prastos sportinės formos. Kaip dabar jo sveikata?
– Darjušo forma gerėja. Jis treniravosi prieš rungtynes su CSKA tik vieną kartą. Todėl šiandien leidau jam daugiau rungtyniauti, kad pajustų žaidimo ritmą. Jis labai svarbus žaidėjas, kurio pagalbos labai reikia Eurolygoje, nes dar neturime Roberto Javtoko. Kšištofas gali „pacentruoti“, nors yra labiau 4 numeris. Jeffas dar neturi tiek patirties, o Darjušas turi. Būtų gerai, kad jis treniruotųsi. Jis yra labai svarbus žaidėjas.

Treneri, jau ne pirmos rungtynės, kuomet į mūsų krepšį yra sumetama daug metimų iš trijų taškų zonos.
– Tiesiog esame per geri vyrukai (juokiasi). Šias kelias dienas „Žalgiris“ išnaudojo fiziniam pasirengimui, todėl galbūt žaidėjų kojos buvo „sunkesnės“, buvo sunkiau judėti. Bet fizinio rengimo treniruotės irgi yra labai reikalingos. Aišku, tai nėra pasiteisinimas. Turime gerinti gynybą vienas prieš vieną bei gynybą už tritaškio linijos.

Kodėl šiandien nežaidė Paulius Jankūnas?
– Jis serga, bet taip pat jam reikia pailsėti. Nesitreniravo nei penktadienį nei šeštadienį, todėl šiandien gavo poilsio.

Kazys Maksvytis, Klaipėdos „Neptūno“ vyr. treneris:

„Rungtynes žaidėme su stipriu varžovu ir sužeistu žvėrimi, kuris buvo pralaimėję Eurolygoje, todėl norėjo reabilituotis prieš mus. Varžovų autoritetas mus kiek kaustė, rungtynių pradžioje žaidėme prastai. Puolimas šiandien buvo gana neblogas, pelnėme 87 taškus, bet reikėtų labiau padirbėti su gynyba.

Matėme Žalgirio rungtynių su CSKA įrašą ir bandėme kažką nukopijuoti iš jų. Gynyboje žaidėme blogai, visiškai paleidome jų metikus. Nebuvome tiesiog pakankamai agresyvūs. Gynyboje dar turime neartus dirvonus.“

Komentarai