Į „Žalgirio radiją“ sugrįžta žalgiriečių „Protų kovos“: trečiadienį D.Lavrinovičiaus ir P.Jankūno dvikova 0

Į „Žalgirio radijo“ eterį sugrįžta žalgiriečių „Protų kovos“! Kiekvieną savaitę klausytojai sulauks tikro žalgiriečių egzamino, kuriame galės išgirsti, kaip Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kovoja vienas prieš kitą demonstruodami savo erudiciją ir gudrumą.

Tikriausiai daugelis pamena, kaip paskutiniosiose protų kovose žalgiriečiai varžėsi dėl pergalės, tačiau visus nurungė ir jokių abejonių dėl savo išprusimo nepaliko Mindaugas Kuzminskas. Prieš finalą jis sakė: „Jeigu negaliu savo žaidimu būti tarp dviejų geriausių, tai bandau bent protu“. Šiemet šis „Žalgirio“ žaidėjas visus sirgalius maloniai jau nustebino savo žaidimu aikštelėje bei savo šmaikštumu už jos ribų.

Metus laiko pailsėjusios ir vėl atgimusios „Protų kovos“ žada daug naujų klausimų bei iššūkių: ar pavyks vienam jauniausių žalgiriečių apginti čempiono titulą? Ar atsiras dar bent keletas žalgiriečių, kurie mestų rimtą iššūkį M.Kuzminskui? Kuris iš brolių geriau žino pasaulio ar krepšinio istoriją? Ir, svarbiausia, ar pavyks sužibėti „Protų kovose“ ir legionieriams, kurie sirgaliams dovanoja gražias akimirkas krepšinio aikštelėje.

Pirmoji dvikova laukia tikrai rimta – šiandien 17.00 val. Darjušas Lavrinovičius susigrums su komandos kapitonu Pauliumi Jankūnu. Ruoškitės, laukite ir nepamirškite, kad nuo šiol kiekvienas antradienis žalgiriečiams – tarsi jau seniai mokyklose ar universitetuose paliktas egzaminas, o klausytojams – šmaikštus ir linksmas vakaras.

Šį kartą žalgiriečiai buvo suskirstyti į dvi grupes, kiekvienoje jų – po keturias poras. Pirmame „Protų kovų“ etape už kiekvieną teisingą atsakymą dalyvis gaus po vieną tašką. Iš viso ture –dešimt klausimų (istorijos, muzikos, krepšinio, geografijos ir kitomis temomis).

Po pirmojo rato kovų, išsiaiškinus, kas turi daugiausiai ir mažiausiai taškų kiekvienoje grupėje, prasidės antrasis etapas. Šį kartą daugiausiai taškų turintis žaidėjas žais su kitos grupės mažiausiai taškų turinčiu žaidėju ir pralaimėjusiajam teks palikti žaidimą. Ketvirtfinalyje burtų keliu sudėlioti porininkai grumsis dėl patekimo į pusfinalį. O finalo kovoje bus išsiaiškinta, kuriam žalgiriečiui šį sezoną atiteks „Metų protinguolio“ titulas. Finale krepšininkai sulauks jau 15 klausimų, tad jiems teks rimtai pasukti galvas norint iškovoti lemiamą pergalę.

„Žalgirio radijas“ į žalgiriečių „Protų kovas“ pakvietė ir vieną ypatingą svečią. Komandai iššūkį nusprendė mesti žmogus, kuris per kiekvienas „Žalgirio“ rungtynes būna netoliese komandos – tai „Žalgirio“ arenos pranešėjas Andrius Žiurauskas.

Šio sezono A grupėje varžysis:

1 pora: Darjušas Lavrinovičius prieš Paulių Jankūną
2 pora:Oliveris Lafayette‘as prieš Adą Juškevičių
3 pora:Tremmellas Dardenas prieš Vytenį Lipkevičių
4 pora: Mario Delašas prieš Tadą Klimavičių

B grupėje:

1 pora: Andrius Žiurauskas prieš Mindaugą Kuzminską
2 pora: Robertas Javtokas prieš Jeffą Foote‘ą
3 pora: Marko Popovičius prieš Rimantą Kaukėną
4 pora: Ibrahimas Jaaberas prieš Kšištofą Lavrinovčių

Kad prisimintumėte, kaip vyksta žalgiriečių „Protų kovos“, siūlome jums pasiklausyti prieš dvejus metus vykusio finalo dvikovos, kurioje M.Kuzminskas nurungė Mantą Kalnietį:

Komentarai