„Protų kovų“ atidarymo mūšis sėkmingesnis buvo „Žalgirio“ kapitonui (AUDIO) 0

„Žalgirio radijas“, atgaivinęs smagią tradiciją – patikrinti žalgiriečių išmonę, pirmąją „Protų kovų“ akistatą surengė tarp Darjušo Lavrinovičiaus ir komandos kapitono Pauliaus Jankūno. Pastarasis didelio vargo kovodamas prieš brolį neturėjo, nors pasitaikė ir klausimų, į kuriuos P.Jankūnas nežinojo atsakymų, bet tiesiog spėdamas neprašovė pro šalį.

Abu varžovai realiausiais pretendentais triumfuoti šiemetinėse „Protų kovose“ įvardino prieš du metus šį titulą laimėjusį Mindaugą Kuzminską. D.Lavrinovičius dar pridėjo, kad tarp stipriausiųjų gali atsidurti ir „Žalgirio“ kapitonas. Brolis P.Jankūną pavadino itin rimtu ir stipriu varžovu.

Nors didelės intrigos pirmasis mačas neatnešė, bet sumaišties žalgiriečių galvose tikrai netrūko. D.Lavrinovičius ne kartą guodėsi, kad klausimai iš tiesų sunkūs, o P.Jankūnas tvirtino priešingai. Tai turbūt ir atspindėjo galutinį rezultatą – 6:2 Pauliaus naudai.

Žalgiriečiai skaičiavo valstybes, kurių krantus skalauja Baltijos jūra, taip pat mėgino prisiminti, kuri komanda yra daugiausiai kartų laimėjusi Eurolygą. Deja, į šiuos abu klausimus aukštaūgiai teisingo atsakymo nesugebėjo pasakyti. Didžiausiu galvos skausmu Darjušui tapo klausimas apie 2013 metų Eurovizijos konkurso šeimininkę. Tuo tarpu klausimą apie pinigus išgirdęs Paulius pradėjo juoktis, nes niekaip negalėjo prisiminti, kas yra pavaizduotas ant 100 litų kupiūros. Jis minėjo, jog atsakymą tikriausiai žino, bet bijo sakyti, kad vėliau nebūtų juokinga. To paties klausimo sulaukęs D.Lavrinovičius, šiek tiek pasvarstęs, tiesiai šviesiai pasakė, jog tai – Simonas Daukantas.

Abu žalgiriečiai puikiai žinojo, kuris komandos draugas yra vyriausias. Ilgamečiam „Žalgirio“ žaidėjui P.Jankūnui didelių sunkumų nesukėlė ir klausimas, kiek užsienio trenerių yra stovėjusių prie Kauno komandos vairo per visą klubo istoriją.

Visas pirmasis žalgiriečių „Protų kovų“ mūšis jūsų dėmesiui:

Komentarai