Žalgiriečiai prieš mūšį Stambule demonstruoja susikaupimą ir norą laimėti 0

Valdas Kasperavičius, www.kaunodiena.lt

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ svečiuose žais labai svarbias Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda. Po šiandien didžiausiame Turkijos mieste vykusios Kauno ekipos treniruotės pakalbinome „Žalgirio“ klubo sporto direktorių Vitoldą Masalskį.

„Žalgirį“ per dvikovą su „Anadolu Efes“ „Abdi Ipekci“ arenoje palaikys per šimtą sirgalių iš Lietuvos, kurie atskrido kartu su komanda. Ar krepšininkams svarbu jausti žiūrovų paramą svečiuose? – pasiteiravome V.Masalskio.
– Sirgalių parama reikalinga ir namuose, ir svečiuose. Krepšininkai per rungtynes siekia rezultato, o žaidžia žiūrovams. „Žalgirio“ klubas buvo paskelbęs akciją ir kvietė gerbėjus vykti kartu į Stambulą. Malonu, kad žmonės į kvietimą sureagavo ir kartu su mumis į Turkiją atvyko daug – apie šimtą – aistruolių. Tai mus nudžiugino, esame patenkinti pavykusia akcija. Anksčiau palaikyti komandos buvo atvykę 20 pavienių sirgalių.

Krepšininkai įsikūrė „Polat Renaissance“ viešbutyje. Ar jame jiems patogu? Sirgaliai apsigyveno kitur?
– Sirgaliai negyvena tame viešbutyje. „Žalgiris“ ir praėjusį kartą buvo apsistojęs „Polat Renaissance“. Tai geras, patogus viešbutis, jokių nusiskundimų neturime.

„Žalgiris“ į Stambulą atvyko stipriausios sudėties. Ar prieš dvikovą su „Anadolu Efes“ visi žaidėjai gerai jaučiasi, Darjušas Lavrinovičius nebesiskundžia nugaros skausmais?
– Neseniai grįžome iš treniruotės. Visų nuotaika pakili. D.Lavrinovičius niekuo nesiskundžia, gal jaučia tik smulkius buvusio negalavimo padarinius. Darjušas treniruojasi visa jėga. Žinoma, iki visiškai geros sportinės formos aukštaūgiui dar reikia laiko. Džiaugiamės, kad visi krepšininkai galės rungtyniauti savo pozicijose, tai yra labai svarbu.

Šį sezoną Kauno komanda Turkijos klubą įveikė abu kartus – 77:64 svečiuose ir 71:53 Kaune. Gal žalgiriečiams parankus „Anadolu Efes“ žaidimo stilius?
– Varžovus nugalėjome ne todėl, kad parankus jų žaidimo stilius. „Anadolu Efes“ – stipri, gerai sukomplektuota komanda. Išvykoje su Stambulo ekipa rungtyniavome labai gerai, Marko Popovičius tąkart pataikė septynis tritaškius. Tada mes pasinaudojome „Anadolu Efes“ ginklu – tolimais metimais. Tą vakarą žalgiriečiams puikiai krito tritaškiai.

Kaune mums labai reikėjo pergalės, kad užimtume pirmąją vietą grupėje, o varžovams tos rungtynės nebuvo svarbios, jie tada nebuvo motyvuoti.

– „Top 16“ etape šios dienos „Žalgirio“ varžovai iš ketverių rungtynių laimėjo trejas. Jie pagerino žaidimą. Ar šių rezultatų nereikėtų sureikšminti, nes dvi pastarosios pergalės pasiektos prieš autsaiderius – Berlyno ALBA ir Bambergo „Brose Baskets“ ekipas?
– Dabar Turkijos ekipa mus gerai žino, labiau vertina. Manau, „Žalgiris“ Stambulo krepšininkams nėra parankus varžovas. Mūsų gynyba aktyvi, mes mėgstame greitį. Turime nugalėti „Anadolu Efes“, nes sugebėjome kaip lygūs su lygiais kovoti su Madrido „Real“. Šios dienos mūsų varžovai nėra tokio lygio, kaip Maskvos CSKA ar „Real“. „Anadolu Efes“ antrajame etape nėra laimėjusi prieš galingas komandas. Turkai turi tris pergales, bet jiems liko tik du sąlyginai silpni varžovai, o mes su abiem Vokietijos komandomis žaisime dar po du kartus. Tad tikrai nesureikšminu Turkijos klubo pergalių, išvadas bus galima daryti po pirmojo rato.

– Kuriems aikštės šeimininkų komandos žaidėjams reikėtų skirti didžiausią dėmesį, iš kurių galima tikėtis daugiausiai nemalonumų?
– Varžovų jėga – vidurio puolėjas Semihas Erdenas, anksčiau rungtyniavęs NBA. Taip pat pavojingi slovėnas Sasha Vujačičius ir amerikietis Jordanas Farmaras – taip pat buvę NBA krepšininkai. Gerai sužaisti gali ir Duško Savanovičius, tačiau jis rungtyniauja nestabiliai.

– Lažybų bendrovės pranašauja pergalę „Anadolu Efes“ krepšininkams. Žalgiriečiai pasirengę įrodyti, kad jos klysta? Trys pralaimėjimai „Top 16“ etape neatėmė iš žaidėjų pasitikėjimo savo jėgomis?
– Nežinau, kas už ką stato, tuo nesidomiu. Aš stebiu žaidėjus ir galiu teigti, kad jie vėl ištroškę pergalių. Matosi vyrų susikaupimas, noras laimėti. Psichologiškai šis mačas mums labai svarbus. Jei laimėsime, tai bus persilaužimo rungtynės. Galėsime vėl grįžti į savo vėžes.

Mums tvarkaraštis nebuvo palankus, išvykoje pralaimėjome minimaliais rezultatais. Namuose galime įveikti Atėnų „Panathinaikos“, o po incidento su „Real“ sirgaliai „Žalgirio“ arenoje mus palaikys ypač karštai.

Pasistengsime nenuvilti Lietuvos žmonių, o ypač „Žalgirio“ fanų. Tikimės, jog pergalė nudžiugins Lietuvą, nes „Žalgiris“ – istorinė komanda, visi domisi ja.

Komentarai