K.Lavrinovičius: „Įrodėme, kad turime dar daug parako“ 0

Zigmas Jurevičius, www.kaunodiena.lt

„Jei komanda laimėjo, vadinasi, sužaidžiau dešimtukui“, – šyptelėjo Kšištofas Lavrinovičius. „Žalgirio“ Brolis tiki, kad kauniečių pergalė Eurolygoje prieš Berlyno ALBA klubą ne tik nutraukė nesėkmių seriją, bet ir taps tilto į atkrintamąsias varžybas pamatu.

– Kas lėmė „Žalgirio“ pergalę solidžiu skirtumu?
– Buvome tinkamai nusiteikę. Tai buvo mūsų paskutinė galimybė užsikabinti, paskutinė stotelė, jei ketiname patekti į atkrintamųjų varžybų traukinį. Po apmaudžių pralaimėjimų Madride ir Atėnuose daugelis manė, kad mes jau sudėjome ginklus. O mes įrodėme, kad dar turime parako kovoti ir tęsti pasirodymą.

– Ar ta teigiama emocijų banga kauniečiams padės nuo kelio nušluoti CSKA klubą ateinantį savaitgalį VTB Vieningoje lygoje?
– Žinoma, gerai būtų laimėti prieš CSKA Maskvoje, bet mūsų mintys dabar – kitame Eurolygos mače su Bambergo klubu. Būtų smagu įveikti visus, bet dabar koncentruojamės į Eurolygos varžybas. Norime patekti į „Top 8“.

– Ar jautėte Ibrahimo Jaabero netektį?
– Kaip čia pasakius. Šįvakar labai gerai įsiliejo Adas Juškevičius į žaidimą. Nemanau, kad jis atrodė blogiau nei I.Jaaberas. Aišku, jis jaunas, neturi tiek patirties, bet jis daug ką kompensuoja jaunatviškumu ir energija.

– Ar komandos žaidimas skyrėsi nuo pasirodymų su I.Jaaberu?
– Ne, mes žaidėme savo žaidimą.

– Ar komandai reikalingas papildymas vietoje I.Jaabero?
– Čia ne man klausimas. Tai priklauso kaip nuspręs vadovybė. Žinoma, kad Adas gavo šansą. Jis talentingas žaidėjas, galintis tuo pasinaudoti.

Komentarai