J.Plaza: „Žaidėjų užduotis – rungtyniauti visa jėga nuo pirmos iki paskutinės minutės“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komanda Eurolygos „Top 16“ etape įsirašė įspūdingą pergalę. Kauniečiai namuose net 92:56 sutriuškino Berlyno „Alba“ krepšininkus ir dabar savo kraityje turi du laimėjimus.

Vyriausiasis Lietuvos čempionų treneris Joanas Plaza spaudos konferencijoje džiaugėsi savo auklėtinių nusiteikimu rungtynėms ir kova nuo pirmos iki paskutinės minutės. Paklaustas apie savo lietuvių kalbos žinias, ispanas pripažino, jog tai yra silpnoji jo vieta, bet savo žinias gilins, jeigu mūsų šalyje užsibus ilgiau.

„Kaip jau sakiau trečiadienį, šį sezoną mums lemta kentėti. Mus krečia žaidėjų pasikeitimai ir traumos, bet šiandien komanda parodė, kad ji turi sielą ir gali kautis su visais varžovais tiek namuose, tiek išvykose. Kai susiduri su tokiomis problemomis, turi pamėginti padaryti viską, kas įmanoma geriausio. Turime toliau kautis ir dirbti. Turime žiūrėti savo problemas: pamėginti kaip įmanoma greičiau ant kojų pastatyti Robertą Javtoką, nuspręsti ar turime kuo užkamšyti įžaidėjo spragą, ar neturime.

Šiame mače tiek jauni, tiek patyrę žaidėjai stengėsi ir įrodė, jog būdami alkani jie gali daug pasiekti. Nėra taip, kad ALBA būtų ta komanda, kuri nežino, kaip žaisti krepšinį. Jie laimėjo prieš „Montepaschi“ ir mažais skirtumais nusileido pajėgioms komandoms kaip „Maccabi“. Žaidėjų užduotis buvo nesutriuškinti varžovą, bet rungtyniauti visa jėga nuo pirmos iki paskutinės minutės ir būtent tai jie padarė“, – džiaugėsi ispanas.

Kaip vertinate Ado Juškevičiaus pasirodymą?
– Šis vyrukas kiekviename mače atrodo vis geriau ir geriau. Lietuvoje trūksta įžaidėjų, todėl manau, kad jis būtų puikus Manto Kalniečio dubleris. A.Juškevičius įgyja vis daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Mindaugas Kuzminskas ir Mario Delašas taip pat tobulėja, žaidžia vis geriau ir geriau, ką parodė šį vakarą. Trečiadienį komanda treniravosi kartą, o su jaunimu mes treniravomės atskirai. Šie žaidėjai dirba ir stengiasi bei įrodinėja, kad gali žaisti gerai.

Kaip sekasi tobulinti savo lietuvių kalbos žinias?
– Tai mano silpnoji vieta. Turiu pripažinti, kad kitą mėnesį aš pristatysiu savo knygą, kuri išversta į lietuvių kalbą. Aš šiam pristatymui išmoksiu keletą frazių. Pažadu, kad tobulėsiu, bet tiesa ta, kad turiu daugiau dirbti ties tuo. Dėl laiko stokos lietuvių kalbos nepavyksta sparčiai mokytis, bet jeigu žinosiu, kad liksiu čia ilgesniam laikui, imsiu pamokas kiekvieną savaitę ir tobulėsiu.

Komentarai