„Protų kovų“ antrajame mūšyje susikovė „Žalgirio“ įžaidėjai (AUDIO) 0

„Žalgirio radijo“ rengiamos žalgiriečių „Protų kovos“ įgauna pagreitį. Praėjusią savaitę antrasis žalgiriečių protų egzaminų mūšis vyko tarp jaunojo Ado Juškevičiaus ir legionieriaus Oliverio Lafayette‘o. Pastarajam kai kurie klausimai atrodė itin juokingi, bet nežinia, kas gi iš tiesų juoksis „Protų kovų“ finale.

„Jeigu klausimai bus apie Lietuvą, tuomet pranašumą turėsiu tikrai, bet jeigu ne – bus sunku, nes Oliveris, atrodo, bus rimtas konkurentas“, – prieš prasidedant mūšiui sakė Adas. Šiam „Žalgirio“ žaidėjui daugiausiai rūpesčių sukėlė klausimas apie naudingiausią Eurolygos spalio mėnesio žaidėją. Deja, nei bandymas „nusižiūrėti“ atsakymą, nei pakankamai daug sugaišto laiko prie šio klausimo, jam teisingai atsakyti nepadėjo.

Abu „Protų kovų“ konkurentai pakankamai sunkiai dorojosi ir su „Žalgirio radijo“ pateiktu literatūros klausimu. Nors A.Juškevičius, supratęs, kad jo atsakymas yra tikrai klaidingas, juokėsi ir dar mėgino pasitaisyti , jo konkurentas O.Lafayette‘as teprisiminė tik pagal tą pačią knygą pastatytą filmą. Tačiau bendras šių žalgiriečių kovos rezultatas nustebino ne vieną.

Tiek legionieriui, tiek jaunajam žalgiriečiui sunkokai sekėsi įveikti ir klausimą iš geografijos srities. Nors jis buvo susijęs su JAV, iš Amerikos kilęs O.Lafayette‘as turėjo net kelis atsakymus. Ar pavyko jam pasirinkti teisingą – galite išgirsti žemiau pateiktame įraše. Kaip ir reikėjo tikėtis, muzikinis klausimas nesukėlė problemų nei vienam dalyviui – tai buvo lengviausiai įkandama užduotis tiek vienam, tiek kitam žaidėjui.

Šiame protų mūšyje Adas ir Oliveris ant svarstyklių kėlė abu brolius Lavrinovičius, taip pat skaičiavo, kada Darjušas pradėjo rungtyniauti „Žalgiryje“. Vienas jų į pirmąjį klausimą apie brolius atsakė itin tiksliai, tačiau abu netaikliai mėgino atspėti Darjušo debiuto „Žalgiryje“ pradžią.

Atsakę į jiems pateiktus klausimus žalgiriečiai skubėjo ne tik sužinoti teisingus atsakymus, bet ir skaičiuoti gautus taškus, kurių antrajame mūšyje „Protų kovų“ žaidėjai surinko tikrai nemažai.

Kas nugalėjo „Protų kovų“ tarp A.Juškevičiaus ir O.Lafayette‘o dvikovoje, sužinosite išklausę „Žalgirio radijo“ laidos ištraukos:

Komentarai