Rungtynėse su „Triumph“ įvyks ir Žalgirinio bei Danko dvikova 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, pirmieji šį sezoną du kartus ant menčių paguldę Maskvos CSKA, šiandien Rusijoje pasistengs atlikti „dublį“ – VTB Vieningosios lygos mače parklupdyti ir Liubercų „Triumph“ komandą.

Kaune teko paplušėti

Liubercų klubas kol kas žvaigždžių nuo dangaus neraško ir B grupėje kaunasi dėl patekimo į aštuntfinalį.

Pirmojo rato mače „Žalgirio“ arenoje kauniečiai turėjo paplušėti iš peties, tačiau po pratęsimo privertė Vasilijaus Karasiovo auklėtinius iškelti baltą vėliavą – 80:76.

„Tąkart rungtynių pabaigoje mums pritrūko sėkmės, gal – dėl patirties trūkumo. Pasistengsime atsirevanšuoti savo aikštėje, – žadėjo „Triumph“ strategas V.Karasiovas, kuris sekmadienį dalyvavo Maskvoje surengtoje CSKA ir „Žalgirio“ veteranų dvikovoje.

Per pirmąjį susitikimą su „Triumph“ žalgiriečių vyriausiasis treneris Joanas Plaza leido pasireikšti jauniesiems savo auklėtiniams Adui Juškevičiui, Mindaugui Kuzminskui, Mario Delašui. Po įspūdingo jaunųjų žalgiriečių pasirodymo savaitgalį su Maskvos CSKA beveik neabejojama, kad ispanas suteiks šansą jaunimui ir šįsyk.

„M.Kuzminskas, A.Juškevičius, V.Lipkevičius yra Lietuvos krepšinio ateitis, tikiu, kad jie vis daugiau padės „Žalgiriui“, – teigė J.Plaza.

Kovos ir talismanai

Liubercuose per rungtynes sirgalių aistras kurstys ne tik abiejų ekipų krepšininkai. VTB Vieningosios lygos vadovai pirmą kartą turnyro istorijoje surengs ir klubų talismanų akistatą.

Penkioliktuosius metus skaičiuojantis „Žalgirio“ simbolis Žalgirinis per kiekvienas kauniečių rungtynes iš visos širdies bando įkvėpti sirgalius. Liubercų klubo aistruoliams „Triumph“ sporto rūmuose nuotaiką kuria šuo Dankas.

Žalgirinio laukia rimtas konkurentas. Dankas – vienintelis Rusijos krepšinio klubų talismanas, kuris įdeda į krepšį be jokio tramplino.

Vakar į Maskvą atvykęs Žalgirinis dėl transporto kamščių ir pūgos Liubercų viešbutį pasiekė net po 8 valandų kelionės.

Pagyros žalgiriečiams

Reguliariajam sezonui persiritus į antrąją dalį, VTB Vieningosios lygos prezidentas Sergejus Ivanovas jau prakalbo apie ateinančius metus. Jo nuomone, 20 komandų lygoje – optimalus variantas. „Daugiau ekipų tiesiog negalime priimti, nes visų rungtynių nesutalpintume į kalendorių“, – sakė S.Ivanovas.

„Sezonas dar tik įpusėjo, tačiau pirmiausia į akis krenta labai solidus „Žalgirio“ žaidimas. Eurolygoje rungtyniaujantys kauniečiai šiemet žaidžia labai stiprų krepšinį. Puikiai kol kas lygoje rungtyniauja ir Samaros „Krasnye Krylia“, – apie jį nustebinusias komandas kalbėjo lygos vadovas.

S.Ivanovas taip pat atskleidė, kad VTB Vieningosios lygos prizinis fondas – 70 mln. Rusijos rublių (6,1 mln. litų). Iš šios sumos 7 mln. rublių atiteks turnyro nugalėtojui, finalininkui – 6,1 mln., 3–4 vietas užėmusioms ekipoms – po 5,4 mln., ketvirtfinaliuose pralaimėjusioms – po 4,6 mln., aštuntfinalių dalyvėms – po 3,8 mln., 13–14 vietoms – po 3,25 mln., 15–16 pozicijas užėmusioms – po 3 mln. rublių.

„Paskutiniame klubų vadovų susirinkime buvo nuspręsta, kad 17–20 vietas užėmusios komandos nieko negaus. Privalo būti stimulas, klubų rotacija. Būtent dėl šios priežasties aiejose grupėse 10-ąsias vietas užėmusių ekipų VTB Vieningojoje lygoje neliks“, – pasakojo S.Ivanovas.

Komentarai