D.McGrathas – ant „Žalgirio“ komandos slenksčio 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Netikėtai iš komandos dėl asmeninių priežasčių pasitraukus Ibrahimui Jaaberui, Kauno „Žalgiris“ neatmeta galimybės, jog išvykusiam amerikiečiui artimiausiu metu bus surasta pamaina.

Atvyko potencialus naujokas

„Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis atskleidė, kad šiomis dienomis „Žalgiris“ aktyviai domisi galimomis kandidatūromis ir iki „Top 16“ etapo 8-ojo turo tikisi sulaukti pastiprinimo. Apie tai, jog reikia kuo greičiau išspręsti įžaidėjo problemą, yra ne kartą užsiminęs ir „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza.

Realiausias galimybes papildyti „Žalgirį“ turi Donnie McGrathas. 28 metų 193 cm ūgio gynėjas naktį iš pirmadienio į antradienį jau atvyko į Lietuvą ir nuo šiol treniruosis kartu su Lietuvos čempionais.

„Ne paslaptis, kad išvykdamas Ibrahimas pasielgė labai neįprastai. Nors daugeliui tai kelia nuostabą, galiu atsakingai pareikšti, kad krepšininkas grąžino visus pinigus, kuriuos mes buvome į jį investavę. Žaidėjas grąžino net buto nuomai skirtas lėšas bei nusprendė pats apsimokėti bilietą atgal į Jungtines Valstijas. Susiklosčius tokiai situacijai, su treneriu svarstėme, ką reikėtų daryti“, – pasakojo V.Masalskis.

Sporto direktoriaus teigimu, klubas rinkosi iš kelių kandidatūrų, tačiau pagrindinę iš karto teko atmesti. Į „Žalgirio“ akiratį buvo papuolęs 26-ejų metų amerikietis Jeremy Pargo. Praėjusius metus Klivlendo „Cavaliers“ klube užbaigęs amerikietis, vasario 7-ąją pasirašė dešimties dienų kontraktą su kitu NBA klubu Filadelfijos „76-ers“.

„Jis mums buvo per brangus, be to, pasirašė trumpalaikę sutartį su NBA klubu“, – pripažino V.Masalskis.

Naujiems žaidėjams registruoti Eurolygoje skirtos tik dvi dienos – vasario 19-20 d. Ekipoms draudžiama registruoti tuos žaidėjus, kurie šiemet jau žaidė „Top 16“ etape.

Nori palikti Salonikus

Į Kauną atvykęs D.McGrathas šį sezoną atstovavo Salonikų PAOK klubui. Sulaukęs „Žalgirio“ klubo susidomėjimo, amerikietis neslėpė, kad trokšta persikelti į Kauną ir išbandyti savo jėgas Eurolygoje.

Krepšininko sutartyje su Graikijos klubu numatyta, jog algoms vėluojant penkiolika dienų, jis gali netrukdomai palikti PAOK ekipą. Teigiama, jog komandoje atlyginimai vėluoja apie du mėnesius, tad D.McGrathas nusprendė šia teise pasinaudoti. Toks krepšininko sprendimas ypač papiktino PAOK klubo prezidentą Branislavą Prelevičių, kuris žūtbūt stengiasi išlaikyti sėkmingai šiemet rungtyniaujantį gynėją.

Šį sezoną Graikijos pirmenybėse žaisdamas PAOK gretose D.McGrathas per rungtynes vidutiniškai rinko po13,9 taško, atkovojo 2,5 atšokusio kamuolio ir atliko 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

Sportininkas turi Airijos pilietybę, kadangi jo močiutė prieš persikeldama į Niujorką emigravo būtent iš šios šalies. Providence universiteto absolventas Senajame žemyne rungtyniauja nuo 2006-ųjų. Per savo karjerą jis yra atstovavęs Kantu „Vertical Vision“, Bolonijos „Virtus“ (abi – Italija), „Egaleo“, Atėnų AEK (abi – Grakija), Varezės „Cimberio“ (Italija) ir Šolė „Basket“ (Prancūzija) ekipoms.

Iki šiol Eurolygoje jis žaidė tik vienintelį sezoną – 2007-2008 metais, kai vilkėjo Bolonijos „Virtus“ marškinėlius. Tada jis per susitikimą vidutiniškai pelnydavo 7,6 taško ir atlikdavo 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Žiniasklaidoje buvo skelbta, kad „Žalgirio“ klube gynėjas turėtų uždirbti 25 tūkst. JAV dolerių per mėnesį, tačiau Kauno komandos vadovai šiuos gandus paneigė ir teigia, kad deramasi dėl gerokai kuklesnio atlyginimo.

Tikslas – Eurolyga

– Ar labai nustebino „Žalgirio“ klubo pasiūlymas? – vakar prieš kelionę į Lietuvą paklausėme D.McGratho.
– Tokio pajėgaus ir Europoje puikų vardą turinčio klubo dėmesys kiekvienam krepšininkui yra malonus. Manau, kad tai man yra tikrai puiki galimybė, šansas, kuriuos pasistengsiu pasinaudoti. Norėčiau žaisti „Žalgiryje“. Tai klubas, kuris turi gilias tradicijas, puikų vardą ir nuolat žaidžia Eurolygoje. Kiekvienas krepšininko tikslas žaisti stipriausiame žemyno turnyre.

– Ar tai jūsų pirmasis vizitas Lietuvoje? Ką apie Kauną esate girdėjęs iki šiol?
– Žinau, kad Kaunas – krepšinio miestas. Vieną kartą esu viešėjęs šiame mieste. 2007-2008 metais atstovavau Bolonijos ekipai ir tuomet su „Žalgiriu“ žaidėme Eurolygos rungtynes. Jei gerai atsimenu, skaudžiai pralaimėjome (žalgiriečiai laimėjo 102:82 – aut.past.). Daugiau apie Lietuvą ir šios šalies papročius bus galima pasakyti vėliau. Tikiuosi, jog man čia patiks.

– Graikijos žiniasklaida mirga pranešimais apie tai, kad PAOK finansinė padėtis nėra pati geriausia. Kaip yra iš tiesų?
– Šiemet Graikijos čempionate rungtyniavome labai sėkmingai (12 pergalių, 4 pralaimėjimai, 4 vieta – aut.past.), tačiau įvykiai už aikštės ribų klojosi ne taip gerai, kaip arenose. Finansinė klubo padėtis nėra pati geriausia. Nenorėčiau detalizuoti skolų dydžio, tačiau jei ieškau naujų iššūkių, reiškias ne viskas yra gerai. Žinau, kad su finansinėmis problemomis susiduria ir „Žalgiris“, tačiau viliuosi, kad jos nėra tokios didelės kaip Graikijoje.

– Kokiomis savybėmis krepšinio aikštelėje išsiskiria D.McGrathas?
– Pirmiausia norėčiau pabrėžti, kad esu komandinio žaidimo šalininkas. Nors PAOK ekipoje pirmavau pagal rezultatyvumą, man svarbi ne tik taškų medžioklė, tačiau ir perdavimai komandos draugams. Tikiuosi, jog „Žalgiriui“ būsiu naudingas.

Komentarai