Bambergo „Brose Baskets“ komanda žalgiriečiams žada rimtą kovą 0

Po savaitės pertraukos stipriausi Europos krepšinio klubai vėl pratęs kovas Eurolygos „Top 16“ etape. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį išvykoje susitiks su Bambergo „Brose Baskets“ komanda. Lietuvos ir Vokietijos čempionų mūšis užbaigs „Top 16“ etapo pirmąjį ratą.

Visas šešerias rungtynes „Top 16“ etape pralaimėjusi Bambergo komanda beveik neturi šansų žengti į kitą Eurolygos etapą. Nepaisant to, „Brose Baskets“ ekipos treneris Chrisas Flemingas prieš mačą su „Žalgiriu“ žadėjo rimtą kovą.

„Susitikimas su „Žalgiriu“ mums yra labai svarbus, kaip ir visos Eurolygos rungtynės. Mes norime laimėti. Mūsų padėtis grupėje ir dabartinė situacija nekeičia mūsų tikslų – atiduoti visas jėgas kiekvienose rungtynėse ir pasiekti kuo daugiau pergalių. Sunkiai dirbome, kad pasiektume „Top 16“ etapą, todėl su kauniečiais žaisime agresyviai“, – teigė „Brose Baskets“ strategas.

Bambergo klubo ambicijas žadina ir prisiminimai iš praėjusio sezono. Tada Eurolygos reguliariajame sezone žalgiriečiai abu kartus įveikė „Brose Baskets“ komandą. „Žalgirio“ arenoje kauniečiai laimėjo 81:70, o Vokietijoje šventė užtikrintą pergalę 82:68, atvėrusią kelią į „Top 16“ etapą.

„Kauno ekipa turi labai galingą sudėtį su individualiai stipriais krepšininkais. Dauguma žaidėjų yra geri metikai, prieš kuriuos sunku rungtyniauti gynyboje. Mūsų pranašumas – namų aikštė. Savo arenoje sulauksime sirgalių pagalbos, todėl tikime galimybėmis iškovoti pergalę“, – sakė Bambergo komandos vidurio puolėjas Philippas Neumannas.

Penkiskart Vokietijos čempionai rungtyniauja 2000 m. pastatytoje „Stechert“ arenoje. Joje į krepšinio rungtynes gali susirinkti 6800 žiūrovų.

Trečiadienio pavakarę Bambergą pasiekę žalgiriečiai turėjo laiko tik vienai treniruotei. „Žalgirio“ krepšininkai „Stechert“ arenoje surengė pratybas ketvirtadienį ryte.

Komentarai