J.Plaza ir T.Dardenas: „Tokia pergalė išvykoje – labai svarbi“ 0

Ketvirtadienį Bamberge Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sužaidė ketvirtąjį šio sezono pratęsimą ir po papildomų 5 minučių kovos galiausiai leido savo gerbėjams lengviau atsidusti. Žalgiriečiai įveikė „Brose Baskets“ ekipą 88:87 ir iškovojo trečiąją pergalę „Top 16“ etape.

„Žalgiris“ nutraukė net 23-ių pralaimėjimų Eurolygos „Top 16“ etapo mačuose išvykose seriją, besitęsusią nuo 2004-ų metų.

Kauno ekipos vyriausiasis treneris Joanas Plaza džiaugėsi, jog jo auklėtiniams pagaliau pavyko nutraukti nesėkmių seriją išvykose.

„Nusimetėme didelę naštą nuo nugaros. Po pralaimėjimų vienu tašku Atėnuose ir Madride bei 4 taškais Stambule, tokia pergalė išvykoje yra labai svarbi. Ketvirtajame kėlinyje buvome susikrovę persvarą, bet pasidavėme spaudimui, padarėme klaidų ir leidome „Brose Baskets“ sugrįžti į žaidimą. Tačiau mes kovėmės iki pabaigos, sunkiai dirbome ir pasiekėme pergalę. Turime iš to pasimokyti“, – sakė J.Plaza.

„Žaidėme dėl visų, dėl sirgalių, dėl šalies. Šiuo metu turime nemenkų problemų, bet mes jas paliekame už nugaros ir susikoncentruojame rungtynėms. Turime daryti savo darbą. Tikiuosi, kad saulė pagaliau atkeliaus į Lietuvą. Mes nusipelnėme patekti į stipriausiųjų aštuonetą. Esame įveikę „Caja Laboral“, „Olympiacos“, „EA7 Emporio Armani“, „Anadolu Efes“ komandas ir atiduosime visas jėgas, kad būtume aštuonete“, – po pergalės emocingai kalbėjo J.Plaza.

Žalgiriečiai rungtynėse su „Brose Baskets“ neperėmė nei vieno kamuolio ir neblokavo nei vieno varžovo metimo, tačiau tokie neįprasti statistikos rodikliai galiausiai nesukliudė švęsti pergalės.

„Šį sezoną kelis kartus skaudžiai pralaimėjome, taigi gera pagaliau laimėti tokiu būdu. Tai buvo sunkios rungtynės, kurios sukėlė daug emocijų abiems komandoms. Tai matome ir pagal skirtas technines pražangas. Mes pralaimėjome „Top 16“ etapo išvykos mačus vos keliais taškais, todėl šįvakar buvo svarbu nugalėti. Padarėme keletą kvailų klaidų, kurių neturėtų būti, kai yra žaidžiamas pratęsimas. Nepaisant to, nugalėjome. Nemanau, kad šį kartą sužaidėme taip, kaip visada tai darome. Mes patenkinti pergale, bet tai nebuvo „Žalgiriui“ įprastas krepšinis“, – teigė „Žalgirio“ puolėjas Tremmellas Dardenas.

„Brose Baskets“ gretose rezultatyviausiai žaidęs ir 20 taškų pelnęs Sharrodas Fordas guodėsi, kad jo komanda pralaimėjo, nors atidavė daug jėgų antroje susitikimo dalyje: „Mes pralaimėjome po sunkaus teisėjų sprendimo paskutinę mačo sekundę. Manau, kad šįvakar padarėme viską, kad laimėtume, tačiau tai neįvyko. Skaudu, kadangi tai galėjo būti pirmasis mūsų laimėjimas „Top 16“ etape. Antroje mačo dalyje mes sunkiai dirbome, kad pasivytume „Žalgirį“. Labai apmaudu pralaimėti būtent taip. Tai tikrai skaudina.“

Finansinių sunkumų spaudžiamų Lietuvos čempionų mūšis su vokiečiais užbaigė „Top 16“ etapo pirmąjį ratą. Artimiausią Eurolygos mačą kauniečiai žais vasario 21 d. Kaune su Atėnų „Panathinaikos“.

Prieš tai, sekmadienį, VTB Vieningosios lygos rungtynėse „Žalgiris“ susitiks su Krasnojarsko „Enisey“ komanda.

Komentarai