„Krepšinio pasaulyje“: išskirtinis interviu apie banką, areną ir krepšinį 0

SPORT1 televizija vasario 17-ąją, sekmadienį 10 val. ir 22 val. transliuos laidą „Krepšinio pasaulyje“, kurioje dalyvaus UAB „Žalgirio arena“ direktorė, ekonomistė Angelė Dementavičiūtė.

Sustabdžius Ūkio banko veiklą, sunerimo ne tik indėlininkai, bet ir krepšinio aistruoliai, nes be pagrindinio rėmėjo liko Kauno „Žalgirio“ komanda. Kas jai padės? Kodėl Kauno savivaldybės ir tarybos vadovai teigia, kad pernai be 2,9 milijonų litų (vietoje 5 mln.) paramos „Žalgiriui“, komanda dar papildomai gavo ir daugiau kaip 2 milijonus litų koncesinio mokesčio?

A.Dementavičiūtė paaiškins, kad tai yra tik pasiteisinimas, valdininkų „spekuliacija“ skaičiais. Pagal koncesijos sutartį, pasirašytą su savivaldybe, „Žalgirio arena“ rūmų infrastruktūrai pati jau investavo 24 milijonus litų ir papildomai dar 5 milijonus – statybos defektų šalinimui ir įvairiems arenos įrengimams. Visą reikalingą paskolą suteikė Šiaulių bankas. Todėl kiekvieną mėnesį iš Kauno savivaldybės gauti 200 tūkstančių litų yra skirti ne „Žalgiriui“, bet paskolos grąžinimui bankui. Komanda gauna lėšų tik už parduotus bilietus į krepšinio rungtynes. Pati „Žalgirio arena“ neorganizuoja nei varžybų, nei koncertų, todėl turi pajamų tik už patalpų nuomą.

Išskirtiniame interviu A.Dementavičiūtė atsakys, kodėl iki šiol arenos nepuošia užrašas „Žalgiris“, ar šis vardas, kaip ir Kaunas, neišnyks iš Eurolygos žemėlapio?

Visas laidas „Krepšinio pasaulyje“ galima pažiūrėti internetinėje svetainėje www.kaunozurnalistai.lt.

Komentarai