„Top 16“ varžovas: permainų vėjai „Panathinaikos“ nesusilpnino 0

Permainų vėjai Atėnų „Panathinaikos“ komandoje neištrynė į kraują įaugusio nugalėtojų mentaliteto. Po praėjusio sezono daugkartinių Graikijos čempionų sudėtyje liko tik du mohikanai – Dimitris Diamantidis ir Kostas Tsartsaris, tačiau žalieji neišklydo iš pergalių kelio ir toliau išlieka grėsminga jėga Europos krepšinyje.

Kai vasarą klubą paliko 13 metų Atėnų ekipą treniravęs Željko Obradovičius, tapo aišku, kad šį sezoną „Panathinaikos“ veidas bus kitoks. Išgirdę apie legendinio trenerio pasitraukimą vienas po kito buvę komandos žaidėjai pasirašė naujus pelningus kontraktus svečiose šalyse.

Net keturi krepšininkai (Nickas Calathes, Aleksas Maričius, Kostas Kaimakoglou, Ianas Vougioukas) buvo suvilioti rusiškų pinigų, Mike‘as Batiste‘as ir Romainas Sato dar pelningesnių pasiūlymų sulaukė iš Stambulo „Fenerbahce Ulker“, Davidas Loganas ir Patas Calathes pasuko į Izraelį, o Šarūnas Jasikevičius ir Stevenas Smithas pasirinko Ispanijos ir Italijos komandas. Šiems krepšininkams „Pao“ (kaip Graikijoje sutrumpintai vadinama „Panathinaikos“) gerbėjai buvo atlaidūs. Kitaip nei Stratosui Perperoglou, kuris pasirinko amžinų priešininkų iš Pirėjo „Olympiacos“ stovyklą.

Visgi, komandos smegenis aikštelėje Atėnų klubo vadovai išlaikė – D.Diamantidis liko Graikijos sostinėje ir aplink jį buvo pradėta lipdyti naujoji „Panathinaikos“ ekipa. Iš Atėnų „Peristeri“ atvykęs treneris Argiris Pedoulakis ėmė burti naują kolektyvą, tačiau ne visi pirkiniai pateisino lūkesčius.

Jau sezono metu „Panathinaikos“ sugebėjo atlikti 3 sudėties korekcijas. Komandoje nepritapę amerikiečiai Derwinas Kitchenas ir Hiltonas Armstrongas turėjo greitai susikrauti daiktus. Pastarasis aukštaūgis išvykdamas netgi sugebėjo pareikšti, kad nesupranta, kam komandai yra reikalinga tiek skirtingų gynybos sistemų.

Pareiškimais, kad bus komandos lyderis, mėtėsi ir dar vienas amerikietis Andy Panko, bet jo savanaudiškas žaidimas „Panathinaikos“ gretose irgi truko neilgai. Atsiradus progai, iškart po Eurolygos reguliaraus sezono „Pao“ vadovai išsiuntė A.Panko į Malagą, mainais gaudami Jamesą Gistą. Prieš tai komandą buvo papildę dar du naujokai – amerikiečiai Marcusas Banksas ir iš NBA atvykęs Jasonas Kapono.

Dar vieno papildymo Atėnų klubo gerbėjai išskėstomis rankomis laukia šią savaitę. Kalbama, kad iš Milano į Graikiją sugrįš ir net ketvirtą kartą „Panathinaikos“ marškinėlius iš naujo apsivilks puolėjas Antonis Fotsis.

Žvelgiant į žaliųjų rezultatus šį sezoną, į akis krinta net 3 nesėkmės vietiniame čempionate. Tiek kartų reguliariajame sezone „Panathinaikos“ komanda nebuvo pralaimėjus 3 sezonus iš eilės, tačiau Atėnų klubas jau gali džiaugtis pirmuoju sezono trofėjumi. Prieš 10 dienų „Panathinaikos“ įveikė „Olympiacos“ 81:78 ir iškovojo Graikijos taurę.

Eurolygos reguliariajame sezone pajėgių varžovų pilnoje A grupėje „Panathinaikos“ (6-4) užėmė trečiąją vietą. „Top 16“ etapą „Pao“ pradėjo pergale prieš „Žalgirį“ 67:66 ir su rezultatu 4-3 po pirmojo rato žengia ketvirtoje pozicijoje.

Lietuvos čempionų ekipos rungtynės su „Panathinaikos“ krepšininkais bus žaidžiamos ketvirtadienį 21.25 val. „Žalgirio“ arenoje. Bilietais prekiauja visos Bilietai.lt kasos.

Komentarai