D.Lavrinovičius – rezultatyviausias Eurolygos savaitės žaidėjas, tarp naudingiausiųjų – antras 0

Kauno „Žalgirį“ į pergalę prieš Stambulo „Anadolu Efes“ vedęs Darjušas Lavrinovičius ryškiai įrašė savo vardą Eurolygos „Top 16“ etapo dvyliktojo turo statistikos suvestinę.

Vos 21 minutę aikštėje praleidęs žalgirietis pelnė 24 taškus ir buvo rezultatyviausias turo krepšininkas. Tašku mažiau už D.Lavrinovičių surinko Petteris Koponenas. Šis Maskvos srities „Khimki“ gynėjas su 35 naudingumo balais tapo naudingiausiu turo žaidėju.

D.Lavrinovičius surinko 28 naudingumo balus ir tarp naudingiausiųjų liko antras. Lietuvis pataikė 7 iš 8 dvitaškių, 3 iš 4 tritaškių ir vieną baudą iš 3. Taip pat jis atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, tačiau po 1 sykį suklydo ir prasižengė.

Dar vienas „Khimki“ krepšininkas Sergejus Monia, surinkęs 26 naudingumo balus, užėmė trečią vietą. Savo sąskaitose po 25 naudingumo balus turėję Sienos „Montepashi“ gynėjas Bobby Brownas ir „Bambergo „Brose Baskets‘ aukštaūgis Sharrodas Fordas pasidalijo 4-5 vietas.

Beje, D.Lavrinovičius rungtynėse su „Anadolu Efes“ peržengė tūkstančio pelnytų taškų ribą savo Eurolygos karjeroje. Po sužaistų 106 mačų savo sąskaitoje jis turi 1006 taškus.

Komentarai