J.Plaza: „Žaidėjai – nusivylę, bet niekas neverkia“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komanda Eurolygos „Top 16“ etapo aštuntajame ture 73:78 nusileido Atėnų „Panathinaikos“ klubui ir susikomplikavo padėtį kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje.

Vyriausiasis Lietuvos čempionų treneris Joanas Plaza nenorėjo verkšlenti dėl ekipą kamuojančių problemų ir tiesiog pažymėjo, jog jo auklėtiniai nenuleidžia rankų ir kausis iki pat pabaigos, kol tik bus šansų prasibrauti toliau.

„Noriu pasveikinti „Panathinaikos“ su pergale. Šį sezoną mes išmokome vieną dalyką: mes neverkiame, kai mus kamuoja traumos, mes neverkiame, kai turime kitų problemų. Mes niekada neverkiame. Nenoriu net kalbėti apie tuos žaidėjus, kurie šiandien nežaidė. Kai pralaimi 4–5 taškais, daug ką lemia smulkios detalės. Galbūt kai kurie žmonės galvoja, kad R.Javtokas gali daugiau žaisti ir naujokas galėjo pasirodyti ant parketo, bet visiems noriu atsakyti, jog Robertas su komanda treniravosi 10 dienų, o Donnie turėjo 2 treniruotes. Rėmiausi tais žaidėjais, kurie kovojo viso sezono metu.

Per pirmus du kėlinius padėtį kontroliavo Jamesas Gistas, o antroje mačo pusėje savo žodį tarė Dimitris Diamantidis ir Roko Ukičius. Mes sustabdėme Bramosą, Kapono ir Sofoklį, bet sužibėjo kiti. Šiandien pirmą kartą Darjušas žaidė sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, nes iki šiol jis rungtyniavo tik „centru“. Dabar turime keliauti į Malagą ir laimėti rungtynes ten. Žaidėjai nusivylę, bet niekas neverkia. Visi atidavė visas jėgas, tiesiog smulkios detalės sutrukdė laimėti. Svarbu, jog liko tikėjimas, kad šį sezoną dar galime nuveikti šį tą ypatingo“, – kalbėjo ispanas.

Komentarai