R.Javtokas: „Su „Panathinaikos“ žaidėme kaip lygūs su lygiais“ 0

Lina Skersytė, Krepsinis.net

Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse Kauno „Žalgiriui“ nepavyko savo namų arenoje palaužti Atėnų „Panathinaikos“ komandos. Po įtemptos ir permainingos kovos Lietuvos čempionams 73:78 teko pripažinti svečių iš Graikijos pranašumą.

Kauniečių aukštaūgis Robertas Javtokas po pralaimėjimo teigė, kad komanda kovojo kaip lygūs su lygiais, tačiau pabaigoje visgi kažko pristigo.

Kauniečių „centras“ pripažino, kad „Žalgiriui“ labai trūko traumą patyrusio Pauliaus Jankūno, bet aiškino, kad visą atsakomybę dabar turi išsidalinti kiti komandos žaidėjai.

„Viskas buvo mūsų rankose, kontroliavome rungtynių eigą. Žinoma, buvo labai įtemptos rungtynės, pabaigoje kažko pritrūko, kaip visada, kelių taškų ir smulkios klaidos mus nužudė. Pabaigoje varžovai mus palaužė“, – po pralaimėjimo liūdnai kalbėjo R. Javtokas.

– Rungtynės buvo karingos, sutinkate, kad tik kažko pritrūko rungtynių pabaigoje?
– Kai peržiūrėsime rungtynių įrašą, tik tada suprasime, ko pritrūko. Dabar nieko negaliu pasakyti, kol viskas dar „karšta“. Manau, kad visgi, žaidėme kaip lygūs su lygiais, čia juk „Panathinaikos“ atvažiavo, o ne kokia kiemo komanda. Deja, bet jie buvo stipresni.

– Galbūt koją pakišo jaudulys ir jautėsi šių rungtynių atsakomybė?
– Manau, kad kiekvienas šiandien labai norėjo laimėti, nes tai buvo labai svarbus mačas, pergalė labai reikalinga, bet jaudulys būna iki rungtynių, o prasidėjus žaidimui visas atsiduodi, bet pasitaiko, kad aikštelėje darai ne tai, ką reikia.

– Ar jautėsi labai didelis trūkumas aikštelėje dėl P.Jankūno netekties?
– Žinoma, kad jautėsi, kaip gali nesijausti, jei tai vienas pagrindinių žaidėjų. Trūko jo jėgos, visko. Netenkame vieno žaidėjo ir jaučiasi jo trūkumas, tačiau komanda vienaip ar kitaip, bet žaidžia. Yra daug gerų žaidėjų ir mes turime pasidalinti tą atsakomybę.

Komentarai