V.Lipkevičius apie komandos žaidimą, taiklius tritaškius ir nedažnus dėjimus 0

Kasparas Steponavičius, jaunasis „Žalgirio“ žurnalistas

Praėjusį sezoną į Kauno „Žalgirį“ persikėlęs Vytenis Lipkevičius sugebėjo įsitvirtinti Lietuvos čempionų ekipoje. Itin kibia gynyba pasižymintis žalgirietis rado savo vietą Joano Plazos treniruojamoje ekipoje, kurioje svarbiausia – pasiaukojantis darbas ginantis.

Nors šio jaunojo krepšininko sutartis su „Žalgiriu“ baigia galioti šio sezono pabaigoje, V.Lipkevičius teigia, jog dabar dėl ateities nesijaudina: „Sezono pabaiga dar pakankamai toli – už kelių mėnesių, dabar visos mintys sukoncentruotos į žaidimą ir treniruotes. Apie tolesnius karjeros žingsnius galvosiu tik pasibaigus šiam sezonui.“

– Eurolygos „Top 16“ etape komandai sekasi ne taip gerai, kaip to norėtų sirgaliai, o pastarasis pralaimėjimas ypatingai komplikavo šansus žengti toliau. Tikriausiai po tokių skaudžių nesėkmių labai sudėtinga ruoštis rungtynėms? – paklausėme V.Lipkevičiaus.
– Kiekviename mače siekiame nugalėti priešininkus, toks mūsų tikslas visą sezoną. Kartais to padaryti nepavyksta, tačiau nenukabiname nosies ir judame toliau. Stengsimės grįžti į pergalių kelią ir laikomės šansų patekti į Eurolygos ketvirtfinalį.

– Pastaruoju metu puikiai įsiliejate į komandos žaidimą. Ar tokį savo vaidmenį Lietuvos čempionų gretose įsivaizdavote, kai dar atstovavote „Žalgirio“ jaunimo komandai?
– Vaidmenį galima įsivaizduoti bet kokį, o realybėje ta rolė gali būti visiškai kitokia. Tiesiog kiekvienoje treniruotėje palieku visas jėgas ir stengiuosi įrodyti, jog esu vertas žaidimo minučių.

– Jūs žaidžiate keliose pozicijose – atakuojančiojo gynėjo ir lengvojo krašto. Kurioje jaučiatės stipresnis?
– Stipriausiai jaučiuosi, kai žaidžiu (juokiasi). Nejaučiu didelio skirtumo, kurioje pozicijoje rungtyniauti.

– Šiemet pastebimai pakilo jūsų tritaškių pataikymo procentas. Lietuvos krepšinio lygoje iš toli atakuojate net 80, o Vieningoje lygoje – 45 procentų taiklumu. Tai sunkaus darbo treniruotėse rezultatas ar puikaus komandinio žaidimo nuopelnas?
– Iš toli neatlieku daug metimų, dažniausiai atakuoju nedengiamas, todėl pataikymo procentas ir yra toks aukštas.

– Iš komandos pasitraukus Ibrahimui Jaaberui esate geriausias komandoje kamuolių vagis. Sunkus darbas gynyboje netrukdo sėkmingai žaisti puolime?
– Kai stipriai atidirbi gynyboje, kartais pritrūksta kvapo puolime, tačiau pas mus komandoje yra puiki rotacija, todėl ir jėgų, ir noro pasireikšti abejose aikštės pusėse tikrai užtenka.

– Žalgiriečių „Protų kovose“ neseniai nusileidote T. Dardenui. Pripažįstate jo gudrumą ar jam tiesiog pasisekė?
– (Juokiasi) Negražu būtų nugalėti jį, juk Tremmellas vyresnis ir labiau patyręs, aš, kaip jaunesnis, pagarbą parodžiau ir nusileidau jam.

– Seniai matėme jūsų dėjimą. Kada taip pamaloninsite žiūrovus?
– Šito galite dar ilgai nesulaukti (juokiasi). Esu primiršęs šį krepšinio elementą. Gal kada nors ir išvysite.

Komentarai