Kovingumo pavyzdį pateikęs „Žalgiris“ iš Malagos išsiveža pergalę! 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įrodė – jie niekada nepasiduoda! Nepaisydami įvairiausių spekuliacijų dėl komandos ateities, žalgiriečiai susikaupė ir iškovojo svarbią pergalę Eurolygoje. „Top 16“ etapo devintojo turo rungtynėse „Žalgiris“ išvykoje nugalėjo Malagos „Unicaja“ komandą 83:67 (16:19, 22:12, 21:25, 24:11).

Tai buvo ketvirtoji „Žalgirio“ pergalė, leidusi pasivyti ir aplenkti „Unicaja“ ekipą pagal tarpusavio mačų rezultatus. Kauniečiai po devynerių rungtynių E grupėje užima penktąją vietą.

Rungtynes taikliais metimais iš tolimų distancijų po Marko Popovičiaus perdavimų pradėjo Kšištofas Lavrinovičius ir Tremmellas Dardenas (5:5), tačiau kelios žalgiriečių klaidos sukūrė progas greitoms „Unicaja“ atakoms – 11:5. Nors T.Dardenas įveikė varžovų gynybą, dar šeši šeimininkų taškai sukrovė jiems dviženklę persvarą – 17:7. „Žalgirio“ puolimas pagyvėjo aikštelėje pasirodžius antrojo penketo krepšininkams. Po traumos grįžęs Mario Delašas smeigė tolimą dvitaškį ir atliko perdavimą Darjušui Lavrinovičiui. Aktyviai žaidė ir Mindaugas Kuzminskas, po išprovokuotos pražangos ir pramesto baudos metimo atsikovojęs kamuolį ir sukūręs progą paskutinei „Žalgirio“ atakai pirmajame kėlinyje. Ją tritaškiu užbaigė Rimantas Kaukėnas – 16:19.

Trys kauniečių klaidos antrojo kėlinio pradžioje pavirto 5 taškais į mūsiškių krepšį (16:24). Žalgiriečiai netrukus susiėmė ir patys pelnė 9 taškus be atsako. Spurtą pradėjo M.Kuzminsko tritaškis, M.Delašo pataisytas kamuolys ir D.Lavrinovičiaus metimas iš vidutinio nuotolio, o rezultatą tritaškiu persvėrė Donnie McGrathas, įsirašęs į savo sąskaitą pirmuosius taškus Eurolygoje – 26:24. Dar viena žalgiriečių klaida iškart transformavosi į greitą „Unicaja“ ataką ir Marcuso Williamso tritaškį, bet šeimininkai nesugebėjo sustabdyti įsibėgėjusio M.Kuzminsko. „Žalgirio“ puolėjas šovė savo antrąjį tritaškį, pridėjo dar 4 taškus ir atliko puikų perdavimą D.Lavrinovičiaus dėjimui greitoje atakoje – 35:29. Per paskutines tris antrojo kėlinio minutes kauniečiai turėjo bėdų kovoje dėl atšokusių kamuolių po savo krepšiu, bet „Unicaja“ tik sykį pasinaudojo papildomu šansu. Tuo tarpu į aikštę grįžęs Oliveris Lafayette‘as atliko tikslų perdavimą T.Dardenui, kurio tritaškis padidino „Žalgirio“ pranašumą – 38:31.

Po didžiosios pertraukos pro šalį skriejo 3 iš eilės kauniečių tolimi metimai ir dar vieną kėlinį Malagos komanda pradėjo 5 taškais (36:38). Labai laiku pirmuosius savo taškus „Žalgiriui“ pelnė O.Lafayette‘as ir sudėtingą tritaškį pataikęs M.Popovičius – 43:39. Įsimėtęs Krunoslavas Simonas anuliavo O.Lafayette‘o prasiveržimo naudą, bet abu „Žalgirio“ gynėjai vėliau surado įkertančius K.Lavrinovičių ir T.Dardeną, kurių lengvi taškai išlaikė svečius priekyje 49:45. Apmaudžiai neatsikovoję kamuolio po savo krepšiu kauniečiai leido varžovams net triskart kartoti ataką – 49:47. Puikiai žaidęs O.Lafayette‘as ir baudas sumetęs K.Lavrinovičius grąžino 6 taškų persvarą (53:47), kuri išsilaikė tritaškiais apsikeitus M.Williamsui ir O.Lafayette‘ui – 56:50. Trečiojo kėlinio pabaigoje „Unicaja“ rinko taškus nuo baudų metimo linijos, tačiau neapsigynė nuo M.Delašo tritaškio – 59:56.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui Malagos ekipa priartėjo iki minimumo (58:59), bet neatlaikė lemiamo „Žalgirio“ dūrio. Spurtą 10:0 pradėjo R.Kaukėno tolimas dvitaškis, pirmieji Roberto Javtoko taškai, D.McGratho tritaškis ir M.Kuzminsko dėjimas – 69:58. Nepaisant varžovų dvitaškio, O.Lafayette‘as tritaškiu ir M.Popovičius baudos metimais įtvirtino „Žalgirio“ pranašumą – 77:60. Puikiai dėl kamuolių kovoję M.Kuzminskas ir R.Javtokas netrukus pelnė po dar du taškus. Pastarasis įsigudrino pataikyti abu baudų metimus nuo lentos, paprastesniu būdu baudas sumetė M.Popovičius ir „Žalgiris“ šventė pergalę 83:67.

„Žalgiris“: M.Kuzminskas 15 (8 atk. kam.), O.Lafayette‘as 14, T.Dardenas 9, M.Popovičius 8, K.Lavrinovičius 8, D.Lavrinovičius 7, M.Delašas 7, D.McGrathas 6, R.Kaukėnas 5, R.Javtokas 4, A.Juškevičius 0.

„Unicaja“: K.Simonas 13, L.Zoričius 12 (7 atk. kam., 2 blk.), S.Vidalis 10.

Komentarai