Meilė Kauno „Žalgiriui“ buria į klubą 0

Tadas Širvinskas, www.kaunodiena.lt

Krepšinio sirgalių valdoma ir net išlaikoma mylimiausia komanda – utopija? Ne visai. Augančios Kauno „Žalgirio“ sirgalius vienijančio „Žalgirio“ garbės klubo gretos greitai gali turėti atstovą „Žalgirio“ valdyboje ir labai prisidėti prie komandos rėmimo.

Sirgaliai jaučia pareigą

Didžiausius Kauno „Žalgirio“ aistruolius suvienijęs „Žalgirio“ garbės klubas trejų metų gimtadienį rudenį atšventė turėdamas 500 narių. Jų gretos nuolat auga, nes dalyvavimas garbės klubo veikloje leidžia būti arčiau mylimos komandos.

„Klubo veikloje dalyvauju nuo pat jo įkūrimo. Tai jau tapo ne tik garbė, bet ir pareiga. Manau, kad save ištikimu aistruoliu vadinantis žmogus privalo visokeriopai palaikyti tą komandą, kuri suteikia tiek gerų emocijų“, – kalbėjo trejus metus garbės klubo veikloje dalyvaujantis, todėl bronzinio nario statuso užsitarnavęs Laurynas Martinkus.

Gali prisidėti prie valdymo

Garbės klubo nariai patys dalyvauja ir organizuoja įvairius renginius, su „Žalgirio“ dovanomis lankosi vaikų namuose. Susibūrę nariai ne tik aptaria rungtynes ir diskutuoja tarpusavyje, bet ir susitinka su „Žalgirio“ komandos treneriais, žaidėjais ir vadovais, kurių gali pareikalauti pasiaiškinti dėl kai kurių sprendimų.

Kol kas aistruoliai didelės įtakos komandos valdymui neturi, tačiau padėtis pasikeistų, jei į „Žalgirio“ garbės klubą susiburtų 10 tūkst. narių.

„Numatyta, kad tokiu atveju vienas garbės klubo deleguotas narys pretenduotų tapti “Žalgirio„ valdybos nariu ir turėtų tiesioginės įtakos komandos valdymui“, – pasakojo „Žalgirio“ garbės klubo prezidentas, legendinis žalgirietis Modestas Paulauskas.

Galėtų išlaikyti patys

Skaičiuojama, kad 200 litų dydžio metinį klubo nario mokestį mokantys 100 tūkst. sirgalių savo jėgomis galėtų išlaikyti mylimą komandą. Garbės klubo prezidentas M.Paulauskas pripažįsta, kad į vieną klubą suburti tokį didelį aistruolių skaičių labai sunku, tačiau jis neabejoja, kad tai yra įmanoma.

„Žalgiris“ – visos Lietuvos komanda. Ši frazė nėra reklaminis šūkis, o realybė. „Žalgiris“ turi nepakartojamą istoriją ir reikšmę visiems lietuviams. „Žalgirio“ arenos tribūnos lūžta ne tik nuo kauniečių gausos“, – kalbėjo prezidentas.

„Žalgirio“ garbės klube daugiausia yra kauniečių, tačiau kone trečdalį narių sudaro ne tik kituose Lietuvos miestuose, bet ir užsienyje gyvenantys lietuviai. Klubo gretose yra ir keletas užsieniečių.

Nariams – išskirtinės nuolaidos

Sužinoti, kaip tapti Klubo nariu, galima interneto svetainėje zalgiris.lt.

Priklausomai nuo narystės trukmės, garbės klubo nariai skirstomi į paprastuosius, bronzinius, sidabrinius ir auksinius. Klubo narys, klube išbuvęs iki 3 metų, laikomas paprastuoju klubo nariu. Klubo narys, klube be pertraukų išbuvęs nuo 3 iki 5 metų, laikomas bronziniu klubo nariu. Klubo narys, klube be pertraukų išbuvęs nuo 5 iki 10 metų, laikomas sidabriniu klubo nariu. Klubo narys, klube be pertraukų išbuvęs daugiau nei 10 metų, laikomas auksiniu klubo nariu. Skirtingų lygių klubo narius išskiria skirtingų lygių klubo nario atributai ir gaunamos privilegijos.

Visi nariai lepinami ypatingomis nuolaidomis ne tik į „Žalgirio“ rungtynes.

Komentarai