M.Kuzminskas: „Trenerio dėka manimi domisi Ispanijos klubai, bet aš nepaliksiu „Žalgirio“ 0

Asta Žukaitė, 15min.lt

Akivaizdi Mindaugo Kuzminsko pažanga ir solidus žaidimas nepalieka abejingų Ispanijos klubų. Pats krepšininkas patvirtino, kad juo domisi Ispanijos grandai, tačiau 23-ejų puolėjas iki sezono galo žada likti Kaune.

„Malonu, kai tavimi domisi. Ypač tokie galingi Ispanijos klubai. Vis dėlto iki sezono galo niekur nežadu išvykti. Kad ir kokių viliojančių pasiūlymų besulaukčiau, savo sprendimo nekeisiu“, – prisipažino M.Kuzminskas.

Kauno „Žalgirį“ slegianti finansinė krizė ne vienam žalgiriečiui atvėrė galimybes palikti laikinąją sostinę ir ieškotis geresnio duonos kąsnio. Šį sezoną LKL čempionų komandą jau paliko Mantas Kalnietis, Ibrahimas Jaaberas, o pirmadienį lagaminus susikrovė ir į „Real“ klubą išvyko vienas „Žalgirio“ lyderių Tremmellas Dardenas. Jų pėdomis M.Kuzminskas neketina pasekti. Nepaisant to, kad ir pats sulaukia Ispanijos komandų dėmesio.

Perspektyvus krepšininkas atskleidė priežastis, dėl kurių nenori ir neketina palikti „Žalgirio“.

„Priežasčių yra ne viena. Pirmiausia, tai – treneris. Tik jo dėka, tų pasiūlymų aš ir sulaukiu. Jis ir pats turi pasiūlymų, bet iš skęstančio laivo nebėga. Aš išvažiuoti nenoriu, būtų labai negražu taip pasielgti ir dėl trenerio, ir dėl pačios komandos, ir dėl sirgalių“, – teigė M.Kuzminskas.

Krepšininkas dėkingas Joanui Plazai ir mano, kad būtent trenerio dėka šį sezoną dar labiau patobulėjo.

„Jaučiu trenerio palaikymą, visi nuopelnai dėl žaidimo – tik jam. Jis man suteikė neįkainojamų pamokų, ne tik aikštėje, bet ir gyvenime. Labai džiaugiuosi, kad tikau jo vadovaujamai sistemai“, – komplimentų J.Plazai negailėjo M.Kuzminskas.

Jis neslėpė, kad komandoje – išties nepavydėtina situacija, tačiau, kad ir kaip sunku bebūtų, žaidėjai stengiasi negatyvias mintis vyti šalin.

„Kai išbėgi į aikštelę, viskas pasimiršta. Natūralu, kad būna akimirkų, kai į galvą lenda blogiausios mintys. Bet kuriuo atveju, norisi šį sezoną užbaigti bent jau iš dalies taip gerai, kaip jį pradėjome“, – kalbėjo žalgirietis.

Komentarai