Žalgiriečiai Maskvoje parodė charakterį, bet nusileido CSKA ekipai 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įrodė nesą pastumdėliai. Eurolygos „Top 16“ etapo vienuoliktojo turo rungtynėse žalgiriečiai sugebėjo panaikinti 15 taškų skirtumą, bet galiausiai turėjo pripažinti Maskvos CSKA pranašumą 61:70 (12:17, 14:18, 22:13, 13:22).

Jeffui Foote‘ui atkovojus ginčo kamuolį pirmąją ataką dvitaškiu iš vidutinio nuotolio užbaigė Rimantas Kaukėnas, bet po to Mindaugas Kuzminskas ir Oliveris Lafayette‘as prarado po du kamuolius iš eilės (2:5). Savo klaidas jie dalinai ištaisė, kai „Žalgirio“ įžaidėjas perdavė kamuolį M.Kuzminsko metimui iš 4 metrų. Po dar dviejų kauniečių klaidų vėl sekė gražus epizodas – R.Kaukėnas perdavimas ir J.Foote‘o dėjimas. Vėliau baudas sumetė Kšištofas Lavrinovičius, dar kartą suveikė R.Kaukėno ir J.Foote‘o tandemas, o kamuolį perėmusio Vytenio Lipkevičiaus nesustabdė ir Sonny Weemso gynyba – 12:13. Visgi pirmąjį kėlinį dviem metimais užbaigė Nenadas Krstičius ir CSKA pirmavo 17:12.

Antrojo kėlinio pradžioje „Žalgiris“ surengė porą greitų atakų, pasibaigusių Darjušo Lavrinovičiaus dėjimu ir R.Kaukėno dviem taškais (16:20). Po to per 5 minutes tikslą pasiekė tik M.Kuzminsko du baudų metimai ir CSKA įgijo 10 taškų persvarą – 28:18. Padėtį bandė taisyti O.Lafayette‘as, iškišęs kamuolį K.Lavrinovičiui ir pats įmetęs tritaškį (23:28), bet šeimininkai irgi atsakė 5 greitais taškais – 33:23. Solidžiai žaidęs R.Kaukėnas taikliai atakavo iš trijų taškų zonos, tačiau po 20 minučių žaidimo CSKA buvo priekyje 35:26.

Pirmoji trečiojo kėlinio ataka pasibaigė taikliu Roberto Javtoko kabliu. Po trijų minučių su sirena pataikė R.Kaukėnas, bet žalgiriečiai ir toliau strigo kibioje CSKA gynyboje ir leido šeimininkams nutolti 45:30. Situacija ėmė taisytis į aikštę sugrįžus O.Lafayette‘ui. Iš pradžių pasižymėjo D.Lavrinovičius, o po to O.Lafayette‘as įmetė dvitaškį aukšta trajektorija ir smeigė du tritaškius iš eilės. Maža to, jis perėmė kamuolį, kurį netrukus dėjimu į krepšį pasiuntė M.Kuzminskas. CSKA negelbėjo ir minutės pertraukėlė, nes po jos tritaškį su pražangą įkalė K.Lavriniovičius, žalgiriečiai apsigynė ir D.Lavrinovičius su trečiojo kėlinio pabaigą skelbiančia sirena išlygino rezultatą 48:48.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui į Viktoro Khryapos tritaškį tuo pačiu atsakė R.Kaukėnas. Įdėjus Sasha Kaunui rezultatą dar kartą lygino M.Kuzminskas – 53:53. Deja, CSKA vėl pajautė savo žaidimą ir S.Weemsas bei V.Khryapa tritaškiais leido savo komandai atsiplėšti – 61:53. D.Lavrinovičius švelnino santykį, bet po to keli žalgiriečių metimai iš po krepšio apmaudžiai nepasiekė tikslo, todėl CSKA sugebėjo galutinai įtvirtinti savo pranašumą (66:55). Pačioje rungtynių pabaigoje O.Lafayette‘as dukart rezultatyviai asistavo puikiai žaidusiam R.Kaukėnui, įmetė ir R.Javtokas, o garbingai CSKA komandai pasipriešinęs „Žalgiris“ pralaimėjo mačą 61:70.

„Žalgiris“: R.Kaukėnas 16 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam.), O.Lafayette‘as 11 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), D.Lavrinovičius 8 (6 atk. kam.), K.Lavrinovičius 8 (5 atk. kam.), M.Kuzminskas 8, R.Javtokas 4, J.Foote‘as 4, V.Lipkevičius 2, D.McGrathas 0, M.Delašas 0, A.Juškevičius 0.

CSKA: S.Weemsas 13 (3 per. kam.), V.Kjryapa 12 (8 atk. kam., 2 blk.), S.Kaunas 9 (3 blk.), N.Krsitčius 9 (8 atk. kam.), A.Jacksonas 9.

Komentarai