Aistruolių užvestas „Žalgiris“ trečią kartą parklupdė „Anadolu Efes“ ekipą (FOTO, VIDEO) 0

Į „Žalgirio“ areną susirinkusius gerbėjus Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradžiugino įspūdingu žaidimu. Eurolygos „Top 16“ etapo dvyliktojo turo rungtynėse žalgiriečiai nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ komandą 79:71 (25:27, 19:15, 19:14, 13:11). Tai buvo trečioji pergalė šiame sezone per 4 susitikimus su turkais ir penktoji „Top 16“ etape.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Rungtynių pradžioje aikštelėje dominavo puolimas – po dažnos rezultatyvios atakos keisdavosi pirmaujanti komanda. „Žalgirio“ gretose pirmasis taškų sąskaitą atidarė Robertas Javtokas, tarp kurio dviejų metimų įsiterpė Donnie McGratho tritaškis (7:8). Dukart varžovų gynybą galingai dirbdamas po krepšiu įveikė ir Mindaugas Kuzminskas, o iš vidutinio nuotolio pataikė Kšištofas Lavrinovičius (14:12). „Anadolu Efes“ ekipoje išsiskyrė aukštaūgis Semihas Erdenas ir gynėjas Jamonas Lucasas, po kurių bendrų 13 taškų svečiai pirmavo 17:14. Po puikių Ado Juškevičiaus ir D.McGratho perdavimų po kartą pasižymėjo broliai Lavrinovičiai (18:17), bet į tai Stambulo ekipa atsakė 6 „sausais“ taškais – 23:18. Rezultatyvų pirmąjį kėlinį 7 taškais iš eilės baigė Darjušas Lavrinovičius – 25:27.

Prasidėjus antrajam kėliniui daugiau nei 4 minutes „Žalgiriui“ taškus tik nuo baudų metimo linijos rinko Mario Delašas ir Jeffas Foote‘as, todėl antrąjį tritaškį pataikęs Keremas Tunceri padidino savo komandos persvarą – 35:28. Kiek vėliau po krepšiu prasiveržęs Vytenis Lipkevičius tarp varžovų rankų miško sugebėjo iškišti kamuolį Oliverio Lafayette‘o tritaškiui, o kitoje atakoje pastarojo gynėjo netaiklų metimą pataisė J.Foote‘as – 33:35. Po dviejų žalgiriečių prarastų kamuolių „Anadolu Efes“ nuskubėjo į greitą puolimą – 39:33. Kauniečių tai neišmušė vėžių: Rimantas Kaukėnas pelnė 4 taškus, O.Lafayette‘as dviem puikiais perdavimais sukūrė progas J.Foote‘ui ir M.Kuzminskui, o galiausiai po to paties O.Lafayette‘o perdavimo M.Delašas smeigė tritaškį, leidusį po 20 minučių žaidimo pirmauti 44:42.

Trečiąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo tarsi iš natų. D.Lavrinovičius įmetė su pražanga ir įgrūdo kamuolį į krepšį per S.Erdeno galvą. Po pirmojo R.Kaukėno bloko šiame sezone dvitaškį su pražanga pelnė ir M.Kuzminskas, tritaškį smeigė D.Lavrinovičius, baudas sumetė M.Kuzminskas ir puikiai gynęsi šeimininkai atsiplėšė 57:43. Ir taip energingą „Žalgirio“ areną dar labiau įaudrino R.Kaukėnui skirta nesportinė pražanga, kurią įsijautę žalgiriečiai sugebėjo pakreipti sau naudinga linkme. Po V.Lipkevičiaus metimo iš vidutinio nuotolio ir 19-ojo D.Lavrinovičiaus taško „Žalgiris“ pirmavo 61:45. „Anadolu Efes“ treneriai buvo priversti paprašyti jau antrosios minutės pertraukėlės trečiajame kėlinyje ir ji davė vaisių. Suaktyvinę gynybą turkai privertė kauniečius desperatiškai atakuoti baigiantis atakoms skirtam laikui. Likus žaisti 5 minutes trečiajame kėlinyje M.Kuzminskas sumetė dvi baudas, o per likusį laiką taškus rinko tik svečiai, sumažinę „Žalgirio“ persvarą iki 63:56.

Taškų badą pirmosios ketvirtojo kėlinio atakos metu nutraukė ryžtingas O.Lafayette‘o prasiveržimas su pražanga. Po to D.Lavrinovičius prametė dvi baudas, bet su brolio pagalba atsikovojęs kamuolį galingu dėjimu grąžino 10 taškų persvarą – 68:58. Tada aikštelėje įsivyravo chaotiškas žaidimas, iš kurio naudos neišpešė nė viena komanda. Dešimties taškų skirtumas išliko po R.Kaukėno prasiveržimo ir D.Lavrinovičiaus tritaškio – 73:63. Netaiklių baudų metimų seriją nutraukė M.Kuzminskas ir R.Kaukėnas (76:67), o prie pergalės žalgiriečius artino ir nebloga gynyba. Likus žaisti kiek mažiau nei minutę turkai ėmėsi pražangų taktikos, kurią niekais pavertė D.McGrathas ir R.Kaukėnas. Žalgiriečiai ir „Žalgirio“ arena šventė pergalę rezultatu 79:71.

„Žalgiris“: D.Lavrinovičius 24 (7/8 dvit., 3/4 trit., 5 atk. kam.), M.Kuzminskas 15 (6 atk. kam.), R.Kaukėnas 9, O.Lafayette‘as 6 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), J.Foote‘as 6, D.McGrathas 5, R.Javtokas 4, K.Lavrinovičius 4, M.Delašas 4, V.Lipkevičius 2, A.Juškevičius 0.

„Anadolu Efes“: J.Lucasas 14 (7 atk. kam.), S.Erdenas 13 (5 atk. kam.), J.Farmaras 12 (4 per. kam.), D.Savanovičius 11.

Komentarai