J.Plaza: „Toliau tikėkite mumis!“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ po dviejų nesėkmių iš eilės Eurolygos „Top 16“ etape pergale pradžiugino savo sirgalius. Lietuvos čempionai 79:71 patiesė vienus E grupės lyderių Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus.

Po pergalės kauniečių treneris Joanas Plaza didžiavosi savo auklėtiniais bei pasidžiaugė svariu jaunųjų žalgiriečių indėliu.

„Nepasakysiu nieko naujo, kad esu patenkintas, kai laimime tokias rungtynes, ypač kai klube yra tokia situacija. Esame lyg boksininkas, kuriam netrukus gresia nokautas, tačiau atsilaikome, pakylame ir toliau kovojame, kovojame ir kovojame. Galite pagalvoti, kad buvo lengva žaisti ir triskart nugalėti šią komandą, tačiau jie yra įveikę Maskvos CSKA, Atėnų „Panathinaikos“, Malagos „Unicaja“, Madrido „Real“. Galime kalbėti apie biudžetų skirtumus, tačiau žaisti prieš „Anadolu Efes“ tikrai buvo nelengva.

Sugebėjome laimėti žaisdami be Pauliaus Jankūno, Tremmello Dardeno, Marko Popovičiaus. Prie to, žinoma, prisidėjo Mindaugas Kuzminskas, tačiau didelį žingsnį žengė Adas Juškevičius bei Vytenis Lipkevičius. Su jais nuo pat sezono pradžios buvo stipriai dirbama ir svarbiausia, kad jie nebijo – jie žaidžia už „Žalgirį“, už Kauną, už Lietuvą.

Kalbant apie rungtynes, jas pradėjome prastokai, per pirmąjį ketvirtį praleidome daug taškų, o vėliau tiek pat praleidome per du kėlinius. Įdėjome daug pastangų, „Žalgiris“ ir toliau atiduos jėgas tiek Eurolygoje, tiek Lietuvos krepšinio lygoje, tiek VTB Vieningosios lygos turnyre“, – sakė strategas iš Ispanijos.

– Per ilgąją pertrauką rūbinėje rėkėte ant savo auklėtinių. Kas jus įsiutino labiausiai per pirmus du kėlinius?
– Nepatinka, kai bet kas žaidžia tik dėl malonumo. Esame profesionalai ir negalime žaisti tik dėl vieno aspekto – atlyginimo. Negalime būti kitokie nei buvome viso sezono metu. Nors ir žaidėme be trijų svarbių žaidėjų, be kurių kitos komandos praloštų triuškinančiu skirtumu, pasiekėme pergale. Per pertrauką buvo akcentuojama, kad reikia sumažinti klaidų skaičių bei pagerinti kovą dėl atšokusių kamuolių po savo krepšiu. Antroje rungtynių pusėje tai pavyko įgyvendinti. Toliau tikėkite mumis.

Tuo tarpu „Anadolu Efes“ vyriausiasis treneris Oktay’us Mahmutis iš šios nesėkmės tragedijos nedarė, nors ir nebuvo patenkintas savo auklėtinių žaidimu, ypač gynyboje

„Sveikinu „Žalgirį“ su pergale. Mes prastai atrodėme gynyboje, ypač trečiojo ketvirčio pradžioje. Leidome jiems įgyti didelę persvarą, kurią vėliau buvo sunku panaikinti. Tačiau tuo gyvenimas nesibaigia ir stengsimės susikoncentruoti ateinančioms rungtynėms“, – kalbėjo turkas.

Komentarai