M.Kuzminskas: „Tokių dalykų kaip siela ir kovingumas už pinigus nenusipirksi“ 0

Mantas Bertulis, „BasketNews.lt“ korespondentas

Mindaugo Kuzminsko pavardė spaudoje minėta itin dažnai, kuomet buvo kalbama apie Kauno „Žalgirio“ krepšininkų išvykimą į kitas komandas. Visgi puolėjas pažadėjo likti Lietuvos čempionų gretose iki sezono pabaigos, o ketvirtadienį padėjo parklupdyti Stambulo „Anadolu Efes“ klubą.

M.Kuzminskas per 32 minutes pelnė 15 taškų (4/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 7/8 baudų), atkovojo 6 ir perėmė 1 kamuolį, išprovokavo 5 pražangas, po 2 kartus suklydo ir prasižengė bei surinko 20 naudingumo balų.

M.Kuzminskas, kalbėdamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“, teigė, jog „Žalgirio“ vyriausiasis treneris akcentavo sielą ir kovingumą, ko negalima nusipirkti už pinigus. Būtent šie du dalykai kauniečiams padeda žygiuoti toliau ir sunkioje situacijoje nenuleisti rankų.

– Kas šiandien pavyko ir nepavyko? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė M.Kuzminsko.
– Kai laimi atrodo, kad viskas pavyko, bet klydome tikrai daug. Labai prastai kovojome dėl kamuolių gindamiesi. Tai šį sezoną jau tapo įprasta ir didžiausia mūsų komandos problema. Svarbiausia, kad iškovojome pergalę prieš vieną iš mūsų grupės lyderių bei favoritų į Eurolygos finalo ketvertą. Tai yra smagu. Ypač šiuo metu, kai išgyvename ne itin gerus laikus.

Visgi išliekame tikra komanda – tai yra svarbiausia. Treneris yra sakęs, kad tokio dalyko, kaip sielos ar kovingumo, už pinigus nenusipirksi.

– Ar lengviau žaisti, kai nebespaudžia tokia įtampa?
– Aš asmeniškai jaučiu tokią pat įtampą. Gal ir nebeturime galimybių patekti į kitą etapą, tačiau Lietuvoje irgi ne patys geriausi laikai. Žmonės moka pinigus už bilietus, kurie tikrai nėra pigūs, aukoja savo laiką, kad tave palaikytų. Nori nenori privalai atiduoti visas jėgas. Net nėra jokių kalbų ta tema. Nėra įtampos dėl patekimo į kitą etapą, bet ji yra dėl žiūrovų.

– Kaip vertinate pokyčius klubo valdyboje?
– Nesu itin įsigilinęs į šią situaciją. Nežinau visko, kas vyksta klubo viduje. Tiesiog visa komanda pasitiki Pauliumi (Motiejūnu, – Red.) ir žino, kad jis tikrai nuoširdus žmogus bei mums nemeluos. Sakys taip, kaip ir yra. Šiuo laikotarpiu tiesa yra svarbiau, nei bet kas kitas. Kas iš to, jeigu žada, bet neįvykdo. Geriau pasakyti tiesiai šviesiai, kaip yra. Džiaugiamės, kad Paulius atėjo, dabar bus aiškumas ir tiesa.

Komentarai