J.Plaza: „Mūsų aukštaūgiai turėjo problemų gaudant žemesnius varžovus“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ namuose po gan atkaklios kovos 69:62 nugalėjo „Nizhny Novgorod“ komandą ir pergalingai baigė VTB Vieningosios lygos reguliarųjį sezoną.

Po rungtynių žalgiriečių vyriausiasis treneris Joanas Plaza gyrė svečius iš Rusijos, tačiau nebuvo linkęs teigti, jog jo auklėtiniai iškovojo pergalę tik dėl to, jog varžovai pavargo.

„Pirmas dalykas, kurį noriu pasakyti, yra tai, kad šios dienos varžovai per paskutines kelias savaites įveikė Maskvos srities „Khimki“, Maskvos CSKA ir Rygos VEF. Jei jie sugeba nugalėti tokio lygio komandas, vadinasi jie yra pakankamai rimti. Kitas dalykas yra tai, kad, jei neklystu, „Žalgiris“ pirmą kartą klubo istorijoje užtikrintai laimėjo VTB Vieningosios lygos reguliarųjį sezoną. Žinoma, būtų buvę gražiau, jei būtume varžovus sutriuškinę, tačiau reikia prisiminti, kad mes žaidėme ne ta sudėtimi, kaip iki šiol, t.y. neturėjome Pauliaus Jankūno, Marko Popovičiaus, Tremmello Dardeno.

Mūsų varžovų stilius kartais veikia, bet tai nėra stabilus žaidimas. Jis paremtas penkių žemų žaidėjų penketu, todėl mūsų aukštaūgiams buvo problemų gynyboje gaudant žemesnius oponentus. Toks stilius jiems ne visada padės, jis neužtikrina stabilumo. Jie nėra geresni už mus, todėl negalima sakyti, kad jie žaidė geriau už mus tris kėlinius ir tik rungtynių pabaigoje pralaimėjo dėl to, kad pavargo.

Taip pat galima pridurti, kad Donnie McGrathas žaidė turėdamas temperatūros, vakar nesitreniravo Darjušas Lavrinovičius. Šiandien Vytenis Lipkevičius žaidė 27 minutes, Mindaugas Kuzminskas rungtyniavo panašiai – reikia jais tikėti, nes tai yra Lietuvos rinktinės ateitis“, – sakė treneris iš Ispanijos.

– Kokia yra traumuoto Marko Popovičiaus situacija?
– Rytoj jam bus atlikti tyrimai, po kurių viskas paaiškės. Pernai jis buvo patyręs panašią traumą, todėl šįkart nenorime perskubėti ir anksčiau grąžinti jo į aikštę, svarbu, kad jo pagalba būtų galima pasinaudoti lemiamose kovose. Į Berlyną su komanda jis nevyks, greičiausiai nežais ir su Klaipėdos „Neptūnu“.

– Anksčiau žaidėjai sakė, jog šios rungtynės gali būti paskutinės ir jie pradės streiką.
– Klubas stengiasi dirbti ir taisyti situaciją, pastaruoju metu daug kas pasikeitė – atėjęs naujas direktorius įdeda daug pastangų. Daug kas šį sezoną keitėsi, tačiau tikiuosi, kad ateityje bus viskas gerai.

– Kodėl šiandien Robertas Javtokas aikštėje praleido nedaug laiko?
– Per mažai sumokėjo ir nenupirko vakarienės (juokiasi). Robertas dabar nėra geriausioje formoje. Po tokių traumų pirmomis savaitėmis atrodo, kad žaidėjas yra lyg „ant sparnų“, tačiau vėliau paaiškėja, kad formai įgyti prireikia laiko. Taip pat varžovai žaidė žemesniu penketu, tad Robertui toks žaidimas nebuvo parankus.

Tuo tarpu Rusijos klubo strategas Zoranas Lukičius džiaugėsi savo auklėtinių žaidimu ir apgailestavo, jog dėl nuovargio nepavyko pasiekti pergalės.

„Noriu pasveikinti „Žalgirį“ su pergale, nors šitos rungtynės jiems nieko nereiškė, nes jie jau buvo užsitikrinę vietą kitame etape. Mano komanda žaidė labai gerai, pirmus tris kėlinius rungtyniavome lygiai, momentais buvome geresni. Tačiau paskutiniame ketvirtyje pavargome – mūsų lyderiai žaidė be keitimų, tuo tarpu „Žalgiryje“ daugiausiai aikštėje praleido 26 minutes žaidęs krepšininkas. Buvome pavargę fiziškai ir tai atsiliepė priimant sprendimus. „Žalgiris“ tuo sugebėjo pasinaudoti. Nesu piktas dėl savo auklėtinių pasirodymo“, – teigė „Nizhny Novgorod“ treneris.

Komentarai